(Foto: Dan Jensen)

Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent

Apple har haft vækst på alle områder under corona-krisen. Omsætningen er steget med 11 procent til 59,7 milliarder dollar, mens den samlede indtjening er steget med 18 procent.

Corona-krisen har været en veritabel guldgrube for Apple, der har haft vækst og fremgang på samtlige sine forretningsområder i selskabets tredje regnskabskvartal, der går fra april til juni.

Den samlede omsætning er steget med 11 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 59,7 milliarder dollar, mens indtjeningen er steget med hele 18 procent til nu 11,2 milliarder dollar.

Det svarer til en gigantisk indtjening på 72 milliarder kroner i ren fortjeneste på blot tre måneder, hvilket betyder, at Apple har haft ren profit på enorme 800 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet.

Ifølge Apple henter selskabet 60 procent af sin omsætning i lande uden for USA, mens altså 40 procent af omsætningen hentes i hjemlandet USA.

Topchef Tim Cook siger, at fremgangen viser, hvor vigtig Apples produkter er i forbrugernes liv i tider præget af usikkerhed.

Det sker med henvisning til både Covid-19, miljøkrise samt i USA også de nuværende raceoptøjer.

Finansdirektør Luca Maestri meddeler, at Apple i kvartalet har rekord-vækst i alle geografriske segmeter og alle større produkt-kategorier.

Apples iPhone er fortsat det klart mest sælgende produkt for Apple fulgt af Services og de tre øvrige områder Mac, iPad og Wearables.

Disse tre områder har haft markant fremgang under corona-krisen, hvor salget af Mac-computere eksempelvis er steget med 21 procent, mens salget af iPad er steget med hele 31 procent.

Apple aktiekurs rundede torsdag for første gang 400 dollar - cirka 2.600 kroner - og den er nu blevet så høj, at selskabet i forbindelse med regnskabet meddeler, at det vil foretage et aktie-split, hvor hver nuværende aktie vil blive splittet op i fire med udgangen af august.

Du kan læse mere om regnskabet og tallene hos Apple her.
Premium
Hackere har manipuleret med lækkede data fra Det Europæiske Lægemiddelagentur
Der er nye detaljer om de oplysninger, der blev stjålet i hacket af Det Europæiske Lægemiddelagentur. Udover at data er blevet lækket, er disse også blevet manipuleret for at undergrave tilliden.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.