(Foto: Dan Jensen)

Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent

Apple har haft vækst på alle områder under corona-krisen. Omsætningen er steget med 11 procent til 59,7 milliarder dollar, mens den samlede indtjening er steget med 18 procent.

Corona-krisen har været en veritabel guldgrube for Apple, der har haft vækst og fremgang på samtlige sine forretningsområder i selskabets tredje regnskabskvartal, der går fra april til juni.

Den samlede omsætning er steget med 11 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 59,7 milliarder dollar, mens indtjeningen er steget med hele 18 procent til nu 11,2 milliarder dollar.

Det svarer til en gigantisk indtjening på 72 milliarder kroner i ren fortjeneste på blot tre måneder, hvilket betyder, at Apple har haft ren profit på enorme 800 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet.

Ifølge Apple henter selskabet 60 procent af sin omsætning i lande uden for USA, mens altså 40 procent af omsætningen hentes i hjemlandet USA.

Topchef Tim Cook siger, at fremgangen viser, hvor vigtig Apples produkter er i forbrugernes liv i tider præget af usikkerhed.

Det sker med henvisning til både Covid-19, miljøkrise samt i USA også de nuværende raceoptøjer.

Finansdirektør Luca Maestri meddeler, at Apple i kvartalet har rekord-vækst i alle geografriske segmeter og alle større produkt-kategorier.

Apples iPhone er fortsat det klart mest sælgende produkt for Apple fulgt af Services og de tre øvrige områder Mac, iPad og Wearables.

Disse tre områder har haft markant fremgang under corona-krisen, hvor salget af Mac-computere eksempelvis er steget med 21 procent, mens salget af iPad er steget med hele 31 procent.

Apple aktiekurs rundede torsdag for første gang 400 dollar - cirka 2.600 kroner - og den er nu blevet så høj, at selskabet i forbindelse med regnskabet meddeler, at det vil foretage et aktie-split, hvor hver nuværende aktie vil blive splittet op i fire med udgangen af august.

Du kan læse mere om regnskabet og tallene hos Apple her.mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.