Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser

Apple slettede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store - herunder 26.000 spil, da de ikke lever op til de kinesiske licenserings-regler.

Apple fjernede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store i et træk, der kan få langstrakte konsekvenser for den måde, som Apple i dag driver sin app store på.

De mange apps bliver fjernet, fordi de ikke lever op til de kinesiske licenseringsregler, der kræver, at alle apps, der koster penge eller sælger produkter ‘in-app,’ skal have en særlig licens.

Apple varslede tidligere på året, at app-udbyderne ville få indtil udgangen af juni til at få styr på papirerne.

Og det er ikke sket for de næsten 30.000 apps, der altså nu bliver slettet.

Ifølge Bloomberg kan sletningen af de mange apps markere nye tider for Apples App Store, hvor det hidtil har været en form for praksis i Kina, at en app vil kunne være i drift, mens den afventer godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Det har dog i lang tid omvendt ikke været tilfældet i Google Play, hvor Android-baserede apps længe har skullet leve op til de gældende regler.

Efter sletningen er der nu 179.000 spil i Apples kinesiske App Store. Heraf er de 160.000 gratis, mens altså blot 19.000 apps lever op til de gældende licens-regler i Kina.

Til Reuters siger marketingmanager fra AppInChina, Todd Kuhns, at reglerne er ‘ødelæggende’ for hele iOS-spilmarkedet i Kina, fordi det er meget svært at få de påkrævede licenser.

Læs også:

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere