Artikel top billede

Vidt udbredt sårbarhed opdaget: Flere end en milliard Android-enheder er berørt

En sikkerhedsbrist i de såkaldte DSP-kredsløb, som er blevet fundet i mange moderne Android-smartphones, kan udnyttes, vurderer en række sikkerhedsforskere.

Flere end en milliard smartphones og tablets med Android-styresystemet ombord trues af en indbygget sikkerhedsbrist i enhedernes såkaldte DSP-kredsløb kreeret af chip-giganten Qualcomm.

DSP-kredsløbet er en integreret del af mobiltelefonernes integrerede chips, hvor de varetager funktioner såsom afkodning af lyd- og videofiler.

Her har forskere it-sikkerhedsselskabet Checkpoint Security identificeret en sikkerhedsbrist, døbt ’Achilles’, der gør det muligt for ondsindede hackere at installere malware udenom mobilernes sikkerhedsforanstaltninger, skriver Ars Technica.

Sikkerhedsselskabet beskriver hvordan et angreb igennem Achilles-sårbarheden kan udnyttes til blandt andet fravriste oplysninger om lokation, aflytte lokaler og spionere igennem enhedens kameraer – uden at blive opdaget.

Sårbarheden kan også udnyttes til at gøre en enhed ufunktionsdygtig, lyder det.

Disse enheder er berørt

Bristen er i dag at finde ombord på telefoner med Qualcomms integrerede Snapdragon-chipset ombord, som er at finde i over 40 procent af det globale smartphone-marked. I alt betyder det, at over en milliard enheder er sårbare overfor truslen.

I en officiel meddelelse oplyser Qualcomm, at man er i færd med at udarbejde løsninger sammen med producenterne, mens selskabet noterer, at der ikke er tegn på, at sårbarheden er blevet udnyttet indtil videre.

Chip-giganten opfordrer ved samme lejlighed brugere af de berørte enheder til at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og kun installere programmer igennem pålidelige app-butikker, såsom Googles Play Store.

I Danmarks findes de berørte processorer i telefoner fra blandt andre Samsung, Nokia, Motorola, Sony og OnePlus.

Læs også: Datatilsynet slår fast: Giver grønt lys til brug af fingeraftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere