Walmart går sammen med Microsoft om TikTok-køb: Prisen er 30 milliarder dollar

Microsoft får hjælp af Walmart til at forsøge at overtage TikToks amerikanske forretning. ByteDance, der står bag TikTok, kræver 30 milliarder dollar for den amerikanske forretning.

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart slår nu pjalterne sammen med Microsoft i forsøget på at købe kinesiske TikTok.

TikTok forventer at indlede eksklusive snakke med en potentiel køber i løbet af de næste 24 til 48 timer, før selskabet håber, at den endelige købsaftale for TikToks amerikanske aktiviteter kan skrives under inden 15. september.

ByteDance, der står bag TikTok, kræver 30 milliarder dollar for den amerikanske forretning.

Den amerikanske præsident Donald Trump har krævet, at et salg af TikToks amerikanske forretning skal være på plads inden denne dato, ellers risikerer selskabet at blive sortlistet i USA.

Det skriver Reuters.

"Vi er sikre på, at et partnerskab mellem Walmart og Microsoft vil opfylde forventningerne hos de amerikanske TikTok-brugere og tilfredsstille amerikanske regeringsmyndigheder," lyder det i en meddelse fra Walmart.

Læs også: TikTok vil udfordre Trumps ultimatum i retten: Lægger sag an

Begivenhedsrige dage
Meldingen om det fælles købforsøg fra Microsoft og Walmart kommer efter nogle begivenhedsrige dage.

Mandag sagsøgte TikTok den amerikanske regering på grund af det ultimatum, Donald Trump har stillet.

Og torsdag valgte TikToks topchef, Kevin Mayer, at sige op efter mindre end fire måneder i jobbet.

Microsoft er ikke den eneste amerikanske it-gigant, der er intersseret i at købe TikTok.

Også Oracle har meldt sig på banen som en mulig køber.

Læs også: Tidligere Playboy-boss siger op som TikTok-topchef efter søgsmål mod USAPremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.