Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år / IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor / TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år. IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor. TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk. It-folk i Energinets bestyrelse. Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse..

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år

SimCorp-profilen Mogens Helmuth Pedersen siger efter 25 år farvel til SimCorp, hvor han gennem årene har haft en lang række top-stillinger som vice president med ansvar for forskellige vigtige områder - , senest som chef for SimCorps Cloud Center of Exellence.

Den erfarne SimCorp-mand stopper i SimCorp til fordel for en stilling i Brøndby-selskabet Basware, hvor han nu tiltræder som CTO.

“Jeg er utroligt stolt af vores resultater [i Simcorp, red], men jeg har også tillid til, at SimCorp nu er klar til at fortsætte sin blomstrende udvikling uden mig,” meddeler Mogens Helmuth Pedersen.

IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor

IT-Universitetet i København har udnævnt professor Bent Flyvbjerg som sin første æresdoktor.

Universitetet kalder Bent Flyvbjerg, der er akademisk leder for Oxford Universitets forskning og uddannelser i Major Programme Management, for ‘en forsker i verdensklasse’ og ‘den mest citerede forsker i verden i ledelse af store projekter.’

“Jeg håber, at Flyvbjergs accept af ITU’s første æresdoktorat vil åbne muligheder for dialog med ham om forskningen i IT-projekter i Danmark,” lyder det fra Jens Schmidt, leder af Forskningscenter for Offentlig IT ved ITU, i forbindelse med udnævnelsen.

Selv meddeler Flyvbjerg, at han er ‘dybt beæret’ over udnævnelsen.

“It-projekter fylder mere og mere globalt, og derfor også i min forskning ved Oxford. I den sammenhæng er det interessant og fremsynet, at ITU har etableret et forskningscenter, der har fokus på offentlige it-projekter,” meddeler han.

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk Kommune og varsler, at der kan finde mindre driftsforstyrrelser sted, mens arbejdet står på.

“For at styrke den digitale infrastruktur i hele Danmark og åbne mobilnetværket med 5G, går TDC NET nu i gang med at forbedre den mobile infrastruktur i Holbæk Kommune sammen med Ericsson,” meddeler selskabet.

TDC vil i samme ombæring opgradere sit 2G-, 3G- og 4G-netværk i området.

TDC planlægger at åbne 5G i udvalgte dele af landet om en uges tid.

It-folk i Energinets bestyrelse

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) er klar med en bestyrelse til Energinet, som kommer til at bestå af en række it-profiler.

Ny formand bliver tidligere S-formand Mogens Lykketoft, mens direktør i Dansk IT, Rikke Hvilshøj, indtræder i bestyrelsen.

Her finder vi også Microsoft-direktør Nana Bule samt tidligere CEO for IBM Danmark, Lars Erik Clausen, samt Søren Sørensen, der er professor i business og technology på Aarhus Universitet.

Hertil kommer en række øvrige nuværende og tidligere topchefer og andre.

Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse

De amerikanske myndigheder giver grønt lys til, at Amazon kan begynde at teste sin kommende drone-tjeneste i USA.

Tilladelsen kommer fra US Federal Aviation Administration, og med den i hånden har Amazon lov til at begynde at teste drone-flyvninger uden at skulle have visuel kontakt med dronen.

Tidligere har både Alphabets rivaliserende Wing-tjeneste samt det amerikanske logistik-selskab UPS fået en tilsvarende tilladelse (den hedder FAA Part 135 certifikation).

Det er Amazons sigte med drone-tjenesten at kunne levere varer købt på Amazon.com inden for en halv time efter købet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere