Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Lenovo vil halvere sin CO2-udledning over de kommende 10 år

Kinesiske Lenovo sænkede CO2-udledningen "markant" sidste år, og der er selskabet nu klar med det nye klimamål, der går på en 50 procents reduktion yderligere inden 2030.

Lenovo er klar med en række nye klimamål.

Computer-giganten fra Kina forpligter sig på, at inden 2030 vil selskabet reducere CO2-udledningen med 50 procent.

Det drejer sig om Lenovos scope 1- og 2-emissioner, der er udledning relateret til driften - energi til elektricitet, varme, damp og køling.

Derudover vil selskaber reducere sine scope 3-emissioner gennem hele værdikæden med 25 procent.

Læs også: Dansk Erhverv foreslår kæmpe investering i klimavenlig digitalisering: Nu skal det være attraktivt at sælge overskudsvarme

"Vi er utroligt stolte af de fremskridt, vi indtil nu har gjort med at reducere vores miljøpåvirkning gennem en målrettet indsats og investeringer på tværs af vores forretningsområder," siger Lenovos administrerende direktør, Yang Yuanqing, ifølge en meddelelse.

”Vi og andre lignende globale virksomheder bliver nødt til at handle hurtigt, for verden har brug for en seriøs miljøindsats. Derfor går vi længere end nogensinde før for at sætte ambitiøse fremtidige mål, så vi kan skabe en bedre fremtid, hvor smartere teknologi fortsat er med til at styrke alle mennesker i alle dele af verden.”

Overstiger eget mål

De nye målsætninger er sat, efter Lenovo i sidste regnskabsår reducerede sine scope 1- og 2-CO2-emmisioner med hele 92 procent, hvilket overstiger den målsætning, der blev sat i 2010 om en 40 procents reduktion, skriver selskabet.

læs også: Lenovos omsætning bremser op - men selskabet tjener masser af penge

Reduktionerne er opnået gennem en række energieffektivitetsprojekter og installationer til vedvarende energi i USA og Kina samt støtte til flere vedvarende energiprojekter gennem klimakompenserende vareindkøb.

De nye klimamål er desuden godknedt af Science Based Targets initiative (SBTi). Samtidig bygger de på at brgrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader "over førindustrielle niveauer," fremgår det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere