Artikel top billede

David Helgason, medstifter af Unity.

Danskstiftede Unity vil ind på disse nye markeder efter kæmpe børsnotering: "Mulighederne er enorme"

Sidste uge bragede Unity ind på den amerikanske børs med stor succes. Nu bliver næste skridt for selskabet, der står bag populær software til spilindustrien, at bevæge sig ind i nye brancher.

Danskstiftede Unity strøg ind på børsen i New York sidste uge med stor succes.

Selskabet er nu mere end 100 milliarder dollar værd, hvilket frigiver kapital til næste kapitel af Unitys udvikling, skriver Finans.

"Mulighederne er enorme, fordi vi kan investere i flere ting samtidig og måske tre-firedoble produktporteføljen. På den måde kan vi forløse teknologiens potentiale. Eksempelvis kan vi i højere grad henvende os til medie-, bil-, arkitekt- og byggebranchen og på sigt også
musikmarkedet," siger Anders Peter Kierbye Johansen til Finans.

Unitys teknologi var oprindeligt tiltænkt spiludviklere, men det viser sig, at selskabets programmeringsmotor kan anvendes af en række forskellige brancher til forskellige formål, tilføjes det.

Selskabet sidder i dag på mere end halvdelen af det globale marked for spilmotorer.

Kæmpe børs-succes

Unity fik en solid start på tilværelsen som børsnoteret selskab fredag 18. september.

Da klokken lød, og aktien åbnede for første gang, lå kursen på 75 dollar per aktie, hvilket endte med at være 44 procent højere end den pris, der var fastsat inden noteringen på 52 dollar.

Læs mere her: Danske Unity bragede ind på børsen i New York med kæmpestigning

Denne stigning endte med at sende selskabets markedsværdi gevaldigt i vejret. Af prospektet lød tallet på 89 milliarder dollar, men markedsværdien endte på 125 milliarder dollar.

Forud for børsnoteringen hævede Unity aktieprisen løbende, da efterspørgslen var enorm.

Unity-medstifterne David Helgason og Joachim Ante er efter børsnoteringen gode for henholdsvis 4,5 og 9 milliarder kroner. Derudover kan flere menige medarbejdere også indløse en stor gevinst.

Selskabet blev etableret i København i 2004 under navnet Over the Edge Entertainment og ændrede i 2009 navn til Unity, da det modtog 5,5 millioner dollar i kapitaltilskud fra Sequoia Capital og samme forbindelse flyttede til USA.

Læs også: Landede kæmpe-underskud før børsnotering: Danske Unity tabte 640 millioner kroner i 2019 - har tabt milliarder af kroner på få år