Artikel top billede

Efter storm på borger.dk: Nu har 356.500 danskere hævet deres feriepenge

Hundredtusindevis af danskere har i dag stået i digital kø for at hæve deres indefrosne feriepenge, det oplyser ATP.

Der har dagen i gennem været kø for at komme ind på borger.dk. Det skyldes, at danskerne fra tirsdag morgen har haft mulighed for at hæve deres indefrosne feriemidler.

Nu oplyser ATP i en pressemeddelelse, at 92.000 danskere allerede efter to timer havde valgt at få deres feriemidler udbetalt, og klokken 15.30 var det tal steget til 365.500.

ATP vurderer, at det svarer til at 7,1 milliarder kroner ud af de i alt indefrosne 60 milliarder kroner nu står til at blive udbetalt.

Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for ATP, oplyser, at der i gennemsnit har været to timers ventetid i løbet af dagen, og den langeventetid har ifølge hende været forventeligt.

”Man kan dog med fordel vente til ydertimerne med at logge sig på – eller vente et par dage med at søge”, siger Anne Kristine Axelsson.

Læs også: ATP gør klar til udbetale feriepenge til tre millioner danskere: Timelang kø på borger.dk

Blev udviklet på tre måneder

It-systemet der står for udbetalingen af feriepengene er blevet udviklet på blot tre måneder, og det har kostet 10 millioner kroner i udviklingsomkostningerne.

Det har Jesper Juel-Helwig, underdirektør i ATP, tidligere på dagen, oplyst til Computerworld.

"Vi synes, at det er gået godt, at er vi er fuld drift på alle cylindre 29. september. Vi klapper medarbejderne på skuldrene i øjeblikket, for mange har arbejdet nat og weekender for at nå det her. De har ikke haft sommerferie endnu," sagde Jesper Juel-Helwig til Computerworld.

Læs også:
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere