IT Relation sætter omsætningsrekord og køber nyt selskab

Outsourcing-selskabet IT Relation kommer ud af 2019 med en omsætning, der stiger med godt 60 millioner kroner. Samtidig falder bundlinjen. Se nøgletallene her.

I 2019 landede IT Relation den højeste omsætning nogensinde.

Det viser selskabets regnskab for 2019, som IT Relation netop har offentliggjort.

IT Relation, der leverer it-outsourcing til små og mellemstore virksomheder, hævede omsætningen med 11 procent fra 555 millioner kroner i 2018 til 614 millioner kroner i 2019.

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet løfter IT Relation sløret for selskabets seneste opkøb, skriver ITWatch.

Det drejer sig om virksomheden Hostingkompagniet, som IT Relation nu overtager. Den forretning skal lægges sammen med Sotea, der er koncernen managed services-forretning.

"Hostingkompagniet passer spot on til Sotea, som primært er tilstede i Vestdanmark. Nu får vi en afdeling på Sjælland med egen salgsstyrke og organisation. De to virksomheder tilsammen bliver 25 medarbejdere og vil trække rigtig meget på resten af koncernen i forhold til datacentre, sikkerhed og compliance," fortæller Henrik Kastbjerg til ITWatch.


Køber nyt selskab
Overskuddet efter skat faldt fra 50,3 millioner kroner i 2018 til 44,6 millioner kroner i 2019. Det er et faldt på godt 13 procent.

Selskabet skriver i pressemeddelelsen, at betydelige investeringer i udvidelsen af koncernen var med til at påvirke driftsresultatet negativt.

Her viser der sig et fald i EBITDA fra 94 millioner kroner i 2018 til 88 i 2019.

"Vi investerer løbende i at udvide og styrke IT Relation-familien for at kunne tilbyde vores kunder én samlet løsning og fastholde vores kompromisløse tilgang til service på tværs af vores selskaber og de tre strategiske hovedområder inden for cloud services, professionelle services og digitalisering," skriver Henrik Kastbjerg, administrerende direktør i IT Relation, og fortsætter:

"I 2020 har vi budt velkommen til Scott/Tiger og C2IT Infrastructure, som vi arbejder på at integrere i Miracle42 og Mentor IT, og vi er fortsat på udkig efter attraktive muligheder for at udvide yderligere og styrke vores tilbud til kunderne."

De oplyste regnskabstal inkluderer ikke IT Relation-selskaberne Miracle 42, Scott/Tiger, Mentor IT, Sotea og C2IT.

I løbet af sidste år udvidedede IT Relation medarbejderskaren fra 412 til 464 ansatte.
Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.