Artikel top billede

(Foto: Falck)

Falck vil sende redere afsted med droner før 2025

I fremtiden skal drone erstatte en del af ambulancekørslerne, hvis det står til Falcks topchef.

Inden 2025 vil Falck-redere blive fløjet afsted til ulykkessteder.

Det siger selskabets topchef, Jakob Riis, til Finans.

"På et tidspunkt vil det være en standardudrykning, når en paramediciner sætter sig ud i en drone for at tilse en patient. Og så vil vi smile og tænke på dengang, vi tændte det blå blink og drønede af sted to mand i en 3,5 tons tung ambulance uden helt at vide, om der var brug for det," siger Jakob Riis til avisen.

Falck er i øjeblikket i dialog med flere droneleverandører for at finde den rigtige teknologipartner.

Ambitionen er at kunne sende én Falck-reder med 10 til 12 kilos udstyr afsted i en drone i flere af de tilfælde, hvor Falck i dag sender en ambulance med to redere.

Ifølge Jakob Riis vil dronerne både spare tid og penge.

Du kan læse om Falcks kæmpe it-transformation her: Sådan har Bo Bendsen bygget et helt nyt it-landskab til Falck på to år: "Hver gang vi åbnede en kasse og kiggede ned i den, så var det meget værre, end vi havde forestillet os"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere