Twitter og Det Hvide Hus afviser hack af Donald Trumps-konto

Historien om, at en hollandsk sikkerhedsekspert har gættet Donald Trumps uopfindsomme kodeord til Twitter, holder ikke vand, lyder det fra både Twitter og Det Hvide Hus.

En hollandsk sikkerhedsekspert hævder, at han har hacket den amerikanske præsident Donald Trumps twitter-konto.

Men den historie bliver ifølge amerikanske The Verge nu afvist af både Twitter og Det Hvide Hus.

Sikkerhedseksperten Victor Gevers har ifølge den hollandske avis De Volkskrant tilsyneladende gættet sig frem til Trumps kodeord var Maga2020.

Et opsigtsvækkende uopfindsomt kodeord, fordi Maga er en ofte brugt forkortelsen for Donald Trumps kampagneslogan Make America Great Again.

Ifølge mediet brugte Trump hellere kke to-faktor-sikkerhed.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

Twitter: Intet understøtter historien
Men Twitter oplyser nu til det amerikanske medie The Verge, at selskabet ikke har set nogen tegn på, at historien skulle være korrekt.

“Vi har ikke fundet nogen beviser, der understøtter de påstande, som er blevet bragt i en artikel i Holland i dag,” lyder det ifølge The Verge fra en talsperson fra Twitter.

Fra talspersonen lyder det desuden:

“Vi er proaktive i at implementere sikkerhedsforanstaltninger for højprofilerede valg-relaterede konti.”

Det Hvide Hus er endnu mere håndfaste afvisningen.

“Det er absolut ikke sandt,” siger Jude Deere, vicepressechef i Det Hvide Hus, og tilføjer til The Verge

“Men vi kommentere ikke på sikkerhedsprocedure, der er relateret til præsidents sociale medier.”

Læs også:
Disse seks hackere stod bag angreb på to præsidentvalg, OL i Sydkorea og nedlukningen af Ukraines elnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.