Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tech-ambassadør på jagt efter ny rådgiver / Samsung-formand død efter længere tids sygdom / Topchefer for Facebook og Twitter skal i høring efter valg

Tech-ambassadør på jagt efter ny rådgiver. Samsung-formand død efter længere tids sygdom. Topchefer for Facebook og Twitter skal i høring efter valg. Dansk it-selskab scorer kontrakt med 22 norske kommuner. Det søgte amerikanerne på under præsident-debat.

Godmorgen og velkommen til endnu en uge hos Computerworld. Vi indleder ugen med et kig på dagens korte it-nyheder til at skyde ugen i gang med.

Jakob Schjoldager sidder bag tasterne.

Tech-ambassadør på jagt efter ny rådgiver

Danmarks nye tech-ambassadør satte sig for få uger siden i et fly med kurs mod Silicon Valley, og nu leder Anne Marie Engtoft Larsen efter en ny chefstrateg.

Det fremgår af et jobopslag på ambassadens hjemmeside.

Titlen er nærmere bestemt chief strategy advisor for Anne Marie Engtoft Larsen.

Ifølge opslaget kommer den nye rådgiver til at hjælpe ambassadøren med at slå døren ind hos de amerikanske tech-giganter på Danmarks vegne.

Jobbet var tidligere besat af Mikael Ekman, som Computerworld tidligere har fortalt, fik et job hos Microsoft. Præcis ligesom sin tidligere chef og tidligere tech-ambassadør Casper Klynge.

Ekman er i dag politiske direktør for Microsoft i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Næstkommanderende på Danmarks tech-ambassade i Silicon Valley skifter til topstilling i Microsoft Danmark

Samsung-formand død efter længere tids sygdom

Bestyrelsesformanden for den sydkoreanske it-mastdont Samsung, Lee Kun-hee, er død.

Han blev 78 år gammel og har ligget i koma siden 2014, hvor bestyrelsesformanden blev ramt af et hjerteanfald.

Det skriver CNN.

"Formand Lee var en sand visionær, der transformerede Samsung fra en lokal forretning til et verdensledende innovativt power-hus. Alle os hos Samsung vil værdsætte hans minde og er taknemlige for den rejse vi har delt med ham," lyder det i en meddelelse fra selskabet ifølge det amerikanske medie.

Mens Lee Kun-hees søn, Jay Y. Lee, der har stået i spidsen for selskabet, siden han blev udnævnt som Vice Chairman i 2012. Han forventes at overtage sin fars titel som formand.

Topchefer for Facebook og Twitter skal i høring efter valg

3. november lukker stemmeurnerne i USA, når amerikanerne skal vælge den kommende præsident for de kommende fire år.

Som det ofte er tilfældet trækker valget af USA's præsident stor opmærksomhed i det meste i verden, men netop i år er opmærksomheden måske særlig stor.

Derfor har den amerikanske senat indkaldt topcheferne for de sociale medier Facebook og Twitter til en høring umiddelbart efter det amerikanske valg.

Høringen finder sted 17. november, og her skal de to it-bosser forklare sig over for beskyldninger om en anti-konservativ bias, skriver Reuters.

De to giganter inden for sociale medier er kommet under voldsom beskydning fra især konservative politikere for deres beslutning om at markere en kritisk artikel mod Joe Biden for at være misinformerende.

Dansk it-selskab scorer kontrakt med 22 norske kommuner

Den danske it-leverandør Incendium har indgået et innovationspartnerskab med 22 norske kommuner.

Aftalen er sket med regionen Vestre Viken, der dækker over 500.000 normænd fordelt i de 22 kommunerne.

Dermed kan de tusindvis af normænd se frem til at den danske løsning skal hjælpe med at foretage videoopkald til alarmcentralen og lægevagten.

"Vi er både stolte og taknemmelige over at få denne mulighed for at bidrage med udviklingen af ny teknologi og vores erfaring fra lignende projekter i Danmark og Norge. ," lyder det fra selskabets direktør, Thomas Baun, i en meddelelse.

Værdien af den nye dansk/norske aftale fremgår ikke af meddelelsen, men Incendium leverer i dag allerede samme løsning til flere danske regioner og praktiserende læger. I august blev der sendt 28.000 sms'er til systemet i Danmark.

Det søgte amerikanerne på under præsident-debat

Vi slutter dagens morgen-briefing med lidt fakta om, hvilke spørgsmål der fik amerikanerne til Googles søgemaskine under den sidste debat mellem præsident Donald Trump og hans udfordrer, den tidligere vicepræsident Joe Biden.

Før debatten gik i gang, var interessen om at vide mere om de to kandidater fordelt således. 49 procent søgte på Biden mens 47 procent søgte på den nuværende præsident, Trump.

Efter debatten løs fordelingen på 33 procent til den nuværende præsident og 65 procent til Joe Biden.

Det skriver Googles danske kommunikationschef på Twitter.

Før debatten var det emne der fyldte mest i amerikanernes Google-søgninger desuden lønninger. Da den 90 minutter lange debat var afsluttet var det 'arbejdsløshed' vælgerne ville vide mere om.

Resultaterne var stort set ens i alle 50 delstater.