Artikel top billede

Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Fintech-selskabet Ant Group var på vej med verdens største børsnotering, men det har de kinesiske myndigheder nu sat en stopper for.

Det Jack Ma-ledede selskab Ant Group var på vej til at slå alle eksisterende rekorder med selskabets fortstående børsnotering torsdag 5. november.

Men de kinesiske myndigheder har umiddelbart sat en stopper for den storstilede børsnotering.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Børsnotering skulle værdiansætte selskabet til svimlende 315 milliarder dollar, hvilket blandt andet overstiger værdien af amerikanske Mastercard.

Men mandag denne uge blev Alibaba-stifteren Jack Ma og Ant Groups ledelse indkaldt til et møde med den kinesiske centralbank og finanstilsyn.

Herefter stod det klart, at børsnoteringen, der skulle finde sted i Shanghai samt Hong Kong, foreløbigt er suspenderet.

Ant Group er Alibabas finansielle ben, der blandt andet står bag betalingstjenesten Alipay.

Mediet skriver, at aflysningen drejer sig om regulatoriske ændringer i banksektoren, der gør, at selskabets børsprospekt ikke overhoveder betingelserne for en børsnotering længere.

"Det peger klart på, at der er stramninger i reguleringen på vej, som vil ramme Ant Groups indtjening negativt. For at undgå en udstedelse til en meget høj prisfastsættelse, som der var udsigt til, og efterfølgende stort kurstab, når de nye regler annonceres, giver det mening at beskytte investorerne ved at udskyde IPO’en og ændre prospektet til investorerne," skriver Allan Von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, til Finans.

Forud for børsnoteringen af Ant Group, har der været stor interesse blandt investorerne. Aktien har været overtegnet 284 gange alene fra de finansielle investorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere