Artikel top billede

Alibaba omsætter for vildt milliardbeløb på singles day

I skrivende stund har Alibaba omsat for 442 milliarder kroner på den kinesiske shoppingdag singles day.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indtil videre omsat for svimlende 70 milliarder dollar eller 442 milliarder kroner på den årlige shopping-dag singles day.

Det skriver Reuters

Den kinesiske singles day har udviklet sig til at blive verdens største shoppingdag, og den overgår således black friday, cyber monday og konkurrenten Amazons egen shoppingdag, Prime Day.

Selvom den kinesiske shopping-dag hedder singles day og normalt løber af stablen den 11. november, så har det ifølge Reuters i år været en event, der har strukket sig over intet mindre end fire dage i år.

Kinesiske økonomi er på vej tilbage

Ifølge Reuters bliver årets enorme omsætning ved singles day set som en indikation på, at den kinesiske økonomi i øjeblikket brøler tilbage efter at have været ramt af corona-virussen.

“På grund af covid-19 har mange kinesere ikke kunne rejse til udlandet, og det har været med til at være med stimulere online-handlen,” lyder vurderingen ifølge Reuters fra Liu Bo, der er vicedirektør hos Alibaba.

Alibaba har fejret singles day hvert år siden 2009, og det vides ikke præcist, hvordan dagen opstod.

Men ifølge en af historierne om dagens oprindelse opstod den i 1993 blandt en række studerende på det kinesiske universitet Nanjing University, der ville fejre at de var singler.

Efterfølgende har dagen udviklet sig til at blive et slags modstykke til valentinsdag og er nu blevet til en regulær shoppingdag.

Læs også: Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere