Artikel top billede

Bagmandspolitiet lukker to kæmpe danske fildelingsnetværk

En 33-årig dansker er blevet anholdt i Marokko som led i lukningen af de to fildelingsnetværk Danishbits og Nordicbits.

SØIK, også kaldet bagmandspolitiet, har sammen med Rettighedsalliancen lukket de to store danske fildelingsnetværk Danishbits og Nordicbits.

Rettighedsalliancen betegner de to netværk som et arnested for ulovlig deling af danske film, artikler, e-bøger og musik.

En 33-årig dansk mand, der bliver betegnet som bagmanden bag DanishBits, er desuden blevet anholdt ved en politiaktion i Marokkko.

En af de mest besøgte sider

DanishBits har ifølge SØIK haft 40.000 faste månedlige brugere og op mod to millioner månedlige besøgende, hvilket ifølge Rettighedsalliancen gør det til en af de mest besøgte danske internetsider.

”Denne type sager kan kun lykkes, fordi vi har fået oprettet den særlige Taskforce. For bare et par år siden havde ingen påtaget så stor og kompleks en sag og fulgt den hele vejen, da det kræver specialiserede kompetencer at kunne løfte den," siger Rettighedsalliancens direktør, Maria Fredenslund.

"Med lukningen af disse to tjenester, er der taget fat om roden af ulovlig fildeling i Danmark. Det vil skabe genklang hos brugerne af de ulovlige tjenester, og det vil også mærkes af rettighedshaverne, der lever af at producere og distribuere film og indhold på lovlige tjenester.”

På de to sider har bruger blandt andet haft adgang til danske biograffilm før deres officielle premiere.

Ifølge Rettighedsaliancen er film som Ternet Ninja og Klovn The Final blevet downloadet mere end 30.000 gange på siden.

Danishbits har fungeret som et lukket fildelingsnetværk gennem de seneste 10 år, hvor brugerne for at få adgang til at downloade indhold, enten selv har skulle stille materiale til rådighed eller betale med kryptovaluta.

Læs også: Europæisk politi slår til mod tv-pirater i stor aktion: Teknisk infrastruktur var placeret i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere