Artikel top billede

Rekord stort antal nye webbutikker under corona: “2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op”

Den landsdækkende nedlukning af de fysiske butikker har skabt grobund for rekordmange nye webshops, der har set dagens lys.

Tirsdag forlængede regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen endnu engang nedlukningen af den danske detailhandel frem til 17. januar.

Og den omfattende fysiske nedluknigen har fået antallet af nye online-butikker tl at slå rekord.

Det vurderer webhosting-selskabet Dandomain, ifølge Børsen.

“2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op på alle parametre. Dansk e-handel har aldrig været større end i år, og vi har heller aldrig hjulpet så mange nye e-handlere i gang, som vi har gjort i år,” siger Anders Eiler, salgsdirektør i Dandomain til avisen.

Siden marts har antallet af nye webshops hos selskabet ligget på indeks 228 i forhold til samme periode forrige år.

Læs også: Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Travlhed hos webbutikkerne

Det store behov for nethandel kan også ses hos de eksisterende butikker. Der har de seneste måneder også slået alle rekorder for butikkerne online.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 49 procent af interesseorganisationens medlemmer svarer, at online-handlen er mere end 50 procent større end året før.

For 22 procent er handlen i deres onlinebutikker steget til mere, end det dobbelte og for syv procent, er der tale om en stigning på 200 procent sammenlignet med 2019.

Læs mere her: Julehandel presser online-butikker som aldrig før: Online-handlen er eksploderet