Tusindvis af coronasmittede kan ikke registere sig i Smitte-app: Ministerium arbejder på en løsning

Tusindvis af danskere, der er smittet med coronavirus, har ikke haft mulighed for at registrere sig i appen Smittestop, og dermed advare andre danskere om mulig smitterisiko.

Problemer med appen Smittestop betyder, at tusindvis af danskere ikke har haft mulighed for at blive advaret om, at de kan være blevet udsat for smitte.

Brugerne har nemlig ikke mulighed for at registrere deres positive testsvar, hvis man er blevet testet på et privat testcenter.

Det betyder, at de smittede dermed ikke har haft mulighed for at brugen appen og dermed advare andre om, at de kan være udsat for smitterisiko.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Netcompany der står bag den danske smitteapp, men den bliver udbudt af Sundheds- og Ældreministeriet. Her er man opmærksom på problemet og forsikrer om, at man arbejder på en løsning.

"Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat," skriver ministeriet til avisen.

Alene i dag onsdag er 215 danskere konstateret smittet med coronavirus på et af landets private testcentre.

På den travleste dag for de private testcentre blev der konstateret mere end 650 smittede, der altså heller ikke havde mulighed for at registrere svaret i appen.

App sendt i udbud
Netcompany har indtil nu leveret appen til de danske myndigheder. I første omgang ville it-selskabet tilbyde den gratis, men senere er prisen for appen dog løbet op i 35 millioner kroner.

Læs mere her: Regningen for Smittestop-appen fortsætter med at vokse: Så mange millioner kommer det til at koste at drive appen videre

Sundheds- og Ældreministeriet sendte før nytår appen i udbud. Dermed får flere it-selskaber nu mulighed for at byde på appen.

Sundhedsdatastyrelsen estimerer, at prisen vil være på mellem fem og otte millioner kroner om året og altså samlet op mod 16 millioner kroner, hvis den skal køre i to år endnu.

En undersøgelse fra ingeniørforeningen IDA viser, at godt hver anden dansker ikke har downloaded appen.

De adspurgte svarer, at de ikke har tillid til, at deres data bliver opbevaret forsvarligt, hvis de bruger appen.
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.