Trump pålægger cloud-leverandører at opbevare oplysninger om udenlandske kunder

På vej ud af Det Hvide Hus har tidligere præsident Donald Trump underskrevet et dekret, der pålægger amerikanske cloud-leverandører at føre registre over udenlandske kunder.

Den nu tidligere amerikanske præsident Donald Trump har på vej ud af Det Hvide Hus underskrevet et dekret, der pålægger cloud-udbydere i USA, at føre registre over udenlandske kunders oplysninger.

Det skriver Zdnet.

Blandt de oplysninger, der forventes registreret og opbevaret, er navne, fysiske adresser og e-mailadresser, nationale identifikationsnumre, betalingsoplysninger som kan være kreditkort- eller bankkontooplysninger, telefonnumre og IP-adresser, der bruges til at få adgang til tjenesterne.

"Udenlandske aktører bruger amerikanske IaaS-produkter til en række opgaver i udførelsen af ​​ondsindede cyber-aktiviteter, hvilket gør det ekstremt vanskeligt for amerikanske embedsmænd at spore og indhente oplysninger gennem juridisk proces, før disse udenlandske aktører overgår til en nye infrastruktur og ødelægger bevismateriale af deres tidligere aktiviteter," skrev Donald Trump i et brev til husets formand Nancy Pelosi og vicepræsident Mike Pence.

Selvom udtrykket IaaS specifikt nævnes, inkluderer ordren ethvert cloud-produkt eller -tjeneste, der tilbyder "behandling, opbevaring, netværk eller andre grundlæggende ressourcer til databehandling."

Dekretet giver USA mulighed for at begrænse adgangen til amerikanske cloud-tjenester, hvis et land anses for at have et betydeligt antal udenlandske personer, der udfører ondsindede cyber-aktiviteter.

Det giver også mulighed for at begrænse adgangen til "visse udlændinge."

Opbevaringsforpligtelserne begynder efter 180 dage, og efter 240 dage vil en rapport og en række anbefalinger blive præsenteret for præsidenten, der nu er Joe Biden.

Læs også: Schrems II kan få alvorlige konsekvenser for danske virksomheders it-sourcing: "Du har et problem, hvis du outsourcer en funktion, der har adgang til persondata"Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.