Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler / Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd / EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab

Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler. Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd. EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab. Martin Thorborg advarer om falske Tinder- og Facebook-profiler. Ny kørekort-app har rundet én million downloads.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing. Dagens overblikssamling er sammenstykket af Ditte Vinterberg Weng.

Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler

Idet hele kloden er rykket indendøre under coronakrisen, er indkøb i højere grad rykket online. Det har skabt grobund for lyssky online forretninger, der sælger ulovlige og farlige værnemidler.

Men er værnemidlerne ikke sikre, godkendte eller lovlige, giver de kun falsk tryghed. Det har skabet en enorm opgave for Sikkerhedsstyrelsen, som umuligt kan løses ved menneskekraft alene.

Derfor har Styrelsen benyttet billedgenkendelse med kunstig intelligens til at identicifere de farlige produkter på nettet. Det skriver it-virksomheden KMD i en pressemeddelelse.

Den optrævlende softwareløsning, der hedder AIME, og er udviklet af KMD, har allerede været benyttet 74 gange af Sundhedsstyrelsen, der har god brug af muligheden.

Styrelsen tilkendegiver, at den ser et potentiale i AI-løsninger, når det handler om forbrugersikkerhed.

Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd

24. januar var det Circular Electronics Day, - altså cirkulær elektronik dag - som er endnu en moderne mærkedag i erhvervslivets årshjul. Denne dag har til formål at sætte fokus på miljøfordene ved at give elektronikprodukter længere liv end det er tilfældet i dag.

En af de organisationer, der har taget initiativ til denne mærkedag, er it-virksomheden Dustin, der i en pressemeddelses kommer med to gode råd til at gøre it-udstyr cirkulært og bæredygtigt:

Returnering: De fleste produkter - computere, skærme og mobiltelefoner - kan genanvendes ved at slette data og udskifte mindre dele.

Leasede produkter: Ved at lease udstyr er man sikker på, at udstyret bliver brugt i hele enhedens levetid.

EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab

Danske EET Group, der forhandler it-komponenter, overtager det spanske sikkerheds- og overvågningsselskab CCTV Center og dermed også datterselskabet Avant Video.

Det skriver EET Group i en pressehenvendelse.

CCTV Center, der har eksisteret siden 1994, er en specialistdistributør inden for overvågnings- og sikkerhedssystemer med stærkt fokus på teknisk know-how og løsninger. CCTV Center og Avant Video tæller til sammen 40 ansatte.

Og EET Group er ikke færdig med opkøb for i år, siger Søren Drewsen, der er administrerende direktør i virksomheden. Der meldes dog intet om, hvilke andre virksomheder, it-virksomheden har øje på i 2021.

EET Group er lige nu i 24 lande, og 24 virksomheder er blevet tilføjet gruppen siden 2015.

Martin Thorborg advarer om falske Tinder- og Facebook-profiler

"Jeg kan se, at en del undrer sig over, hvad en falsk profil på Facebook eller Tinder kan bruges til," indleder serieiværksætteren Martin Thorborg et opslag på sin Facebook.

Her beskiver han, hvordan han er blevet konaktet af en række kvinder, der var urolige for deres veninde, som de mente var ved at blive narret af én, der brugte iværksætterens billeder på en falsk profil.

Den falske profil havde friet til veninden, som troede de skulle giftes om nogle måneder.

Kvinderne sender Thorborg URL'en til venindens profil, og "på hendes Facebook profil var der et stort billed af ham (mig), og der var et opslag med, at hun skulle giftes, der var kommenteret af næsten 100 venner og familie, der var såååå glade for hun endelig havde fundet kærligheden."

Med opslaget sætter Martin Thorborg fokus på falske profiler, der får lov at florere på sociale medier, og gør skade både på de mennesker de målretter sig mod, samt dem, de udnytter undervejs.

Ny kørekort-app har rundet en million downloads

Over en million har nu trykket download på den nye danske kørekort-app, der blev tilgængelig 24. november 2020.

Appen strøg med rekortfart til tops i Apples liste over mest populære apps i Danmark, da den blev lanceret, og transportminister Benny Engelbrecht er ikke i tvivl om, hvad det betyder:

"Det beviser, at der er et behov for et smart, digitalt alternativ, og appen er blevet taget virkelig godt imod," siger han til Ritzau.

Kørekort-appen har gjort det muligt for bilister på farten at lade det røde plastikkort ligge der hjemme, når man kører inden for Danmarks grænser. Så længe der er strøm på mobilen, er man dækket ind.

Det er dog et krav, at man beholder sit fysiske kørekort, så på den måde har appen ikke helt erstatet plastikudgaven endnu.

Rettelse: Vi kom fra morgenstunden til at skrive at EET Group er svensk, men virksomheden er selvfølgelig dansk.