Artikel top billede

Margrethe Vestager melder sig ind i privacy-kampen mellem Apple og Facebook: Alle apps skal behandles lige

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager sender nu en advarsel afsted mod Apple. Alle apps skal behandles lige, lyder det. iPhone-producenten er blevet kritiseret af Facebook for selskabets nye privacy-tiltag, der anklages for at være konkurrenceforvirdende.

Margrethe Vestager melder sig nu ind i kampen, der er stået på mellem Apple og Facebook.

Konkurrencekommissæren advarer Apple mod de nye privacy-tiltag, som selskabet vil indføre til foråret. Hun understreger, at alle apps skal behandles lige.

Apple vil nemlig introducere et nyt privacy-tiltag, hvor iPhone-brugere skal give eksplicit tilsagn om, at diverse apps må indsamle data om brugeren til målrettet reklame.

Det har fået Facebook til at beskylde Apple for at misbruge sin markedsposition. Anklagen går på, at ændringerne vil ramme andre apps såsom Facebooks men ikke Apples egne.

Privacy-ændringerne står nemlig til at blokere for Facebooks forretningsmodel, hvor selskabet høster en stor del af omsætningen på målrettede reklamer.

Læs også: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

Margrethe Vestager fortæller til Reuters, at da problemet er privatlivsrelateret, kan det udmunde i et spørgsmål om konkurrenceforvridende adfærd, hvis Apple ændrer spillereglerne for nogle aktører og ikke sig selv.

”Det kan være konkurrence, hvis det viser sig, at Apple ikke behandler sine egne apps på samme måde,” siger hun til nyhedsbureauet.

I et blogindlæg tilbage i december kaldte Facebook det for "konkurrencebegrænsende adfærd" og sagde samtidig, at Apples egen personaliserede annonceplatform ville være undtaget fra kravene.

Margrethe Vestager fortæller til Reuters, at hun endnu ikke har modtaget nogen formel klage over Apples ændringer.

Facebook pønser på at trække Apple i retten

Det amerikanske medie The Information. beskrev i begyndelsen af februar, at Facebook pønser på at trække Apple i retten.

Helt konkret brygger Facebooks jurister i øjeblikket på et monopol-sagsanlæg mod Apple.

The Information citererde anonyme kilder med kendskab til Facebooks overvejelser, og ifølge dem er det Facebooks opfattelse, at Apple misbruger sin position på smartphone-markedet til at få app-udviklerne til at underkaste sig selskabets regler på App Store.

Det er et argument, som Facebook-stifteren Mark Zuckerberg også fremførte, da Facebook offentliggjorde sit årsregnskab fornyligt.

”Apple har et hvert tænkeligt incitament til at bruge sin dominerende platforms-position til at gribe ind i hvordan andre apps fungerer, hvilket de regelmæssigt gør til fordel for egne apps,” sagde han.

Det kan du læse mere om her: Krigen mellem Facebook og Apple tager til i styrke: Zuckerberg truer med retssag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere