Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark blandt verdens bedste bredbåndslande: Så højt scorer vi

Der er ikke mange lande i verden, hvor bredbåndshastighederne kan måle sig med dem i Danmark, viser en ny undersøgelse. Se hvor højt Danmark er placeret.

Danskere kan med god ro i sindet låse sig inde med en Netflix-film i 4K-kvalitet. Der er nemlig ikke mange andre lande, der har så hurtigt internet som i Danmark.

Det viser en undersøgelse fra comparethemarket.com, der har sammenlignet bredbåndsforholdene blandt 35 OECD-lande.

Med en gennemsnitlig downloadhastighed på 179,81 mbit/s scorer Danmark en samlet andenplads. Det er kun overgået af Schweiz, hvor den gennemsnitlige downloadhastighed er helt oppe på 186,40 mbit/s.

Læs også: TDC, Telia, Telenor og 3 fortsætter ulovlig logning: "Teleselskaberne må afklare med sig selv, om de vil foretage en frivillig masselogning eller rette sig efter EU-retten"

Med til Schweiz' førsteplads hører dog, at borgerne her i gennemsnit betaler knap 415 kroner om måneden for en bredbåndsforbindelse. I Danmark lander prisen på knap 254 kroner.

Går man efter den laveste pris for internet, er det enten Ungarn med en månedlige gennemsnitspris på cirka 97 kroner eller Sydkorea med 155 kroner, man skal gå efter.

I december meldte Energistyrelsen i en ny opgørelse, at antallet af danske abonnenter med en forbindelse på 0,5 gbit/sekund var næste tredoblet sammenlignet med året før.

Læs mere om det her: Bredbåndsboom i år: Tre gange flere danskere har nu bredbånd i gigabit-klassen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere