Artikel top billede

(Foto: Brett Jordan)

Danske virksomheder skuffer under corona: Udnytter ikke mulighederne hos Amazon

Ifølge Dansk Industri står det sløjt til med den digitale eksport hos danske virksomheder, der under coronakrisen kan have gavn af de muligheder som digitale markedspladser tilbyder.

Det er kun hver 12. danske virksomheder, der gør brug af digitale handelsplatforme som eksempelvis Amazon, og det skuffer brancheorganisationen Dansk Industri.

”Det er skuffende få virksomheder, der eksporter via nettet. Især her under coronakrisen, hvor eksporten er hårdt ramt, er e-eksport en rigtig god mulighed,” siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst, ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon

Skuffende placering

En ny undersøgelse viser, at kendskabet til online markedspladser er stigende, og ifølge Dansk Industri har 79 procent af de danske virksomheder kendskab til markedspladserne.

Men alligevel er det kun 12 procent af virksomhederne, der anvender platformene. Det er en stigning på kun to procent-point siden 2018.

Samtidig indtager Danmark ifølge brancheorganisationen blot en 24. plads ud af 28 mulige, når det gælder muligheden for at eksportere via såkaldt e-eksport.

Læs også: Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Kan nå flere kunder med e-eksport

E-eksport betyder ifølge Dansk Industri, at virksomheder sælger deres varer digitalt til udlandet via egen webshop eller en digital markedsplads.

”Danmark er i høj grad et eksportland, og online markedspladser kan være en relevant vej ind på nye eksportmarkeder eller en måde at nå ud til flere kunder på eksisterende eksportmarkeder for danske virksomheder,” siger Sidsel Dyrholm Holst ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Sidsel Dyrholm Holst er det oplagt for virksomhederne at gribe muligheden for at sælge til udlandske kunder via nettet under coronakrisen, hvor restriktioner har fået nethandlen til at eksplodere i store dele af verden.

Læs også: Dansk firma sælger for millioner på Amazon, men er skeptisk over for Alibabas indtog i Europa: ”De skal stå rigtig tidligt op”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere