Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Regeringen arbejder på international tech-skat: "Der er et åbenlyst problem"

Kulturminister Joy Mogensen (S) regner med, at der inden sommerferien bliver indgået en international aftale om en ny skat på tech-virksomheder. Det oplyser hun til Folketinget.

Inden sommer kan der være afgået en international aftale om beskatning af it-giganter.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) i et svar til Folketinget, hvor hun forklarer, at man regner med at aftalen bliver indgået med den internationale organisation OECD.

"Regeringen arbejder derfor aktivt for en global aftale i OECD, der sikrer en fair beskatning af den digitale økonomi. Det er vores forhåbning, at det lykkes at opnå en aftale inden sommer i år," skriver hun i svaret ifølge Berlingske.

Diskussionen om en særskat rettet mod it-giganter har været undervejs i årevis, og flere steder har man valgt at gå enegang i spørgsmålet.

Det gælder for eksempel Frankrig, hvor man i november gik uden om OECD.

Læs mere her: Nu kræver Frankrig at it-giganterne betaler ny digital skat

Et åbenlyst problem

Forhandlingerne om en ny it-skat var allerede i gang i 2019, men blev udskudt til 2021, hvor man altså igen vil forsøge at finde en fælles løsning.

Kulturministeren lægger ikke skjul på, at det er et problem, at store it-giganter ikke betaler en højere skat end de gør i dag.

"Der er et åbenlyst problem, når techgiganterne betaler en meget lav eller ingen skat. Det er helt afgørende for vores samfund, demokrati og økonomi, at også techgiganterne, der hører til blandt verdens største og rigeste selskaber, betaler en retfærdig skat," lyder det fra Joy Mogensen.

I USA, hvor en lang række af de selskaber, der vil blive ramt af skatten har hovedkvarter, har man flere gange udtrykt sin utilfredshed med en skat særligt rettet mod it-virksomheder.

Læs også: USA advarer EU mod at indføre digital skat: Truer med gengældelse