Artikel top billede

Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere

Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.

Apple imponerede, da selskabet i slutningen af 2020 præsenterede sine første egenudviklede processorer til Macs og Macbooks.

Med M1-processoren lagde selskabet en helt ny standard for ydelse ved lavt strømforbrug for dagen.

Bag bedriften er ikke blot en effektivt processor, med denne fulgte et mindst lige så effektivt tolkeprogram, Rosetta 2, som oversætter koden fra tidligere x86-baserede processorer fra Intel til noget Apples nye højeffektive ’M’ processorer kan forstå.

Fremtiden for Rosetta 2 sås der nu tvivl om, for ifølge Apples egen beta-kode til det kommende MacOS 11.3 styresystem, vil det ikke være alle brugere, der vil kun udnytte det vigtige tolkeprogram.

Se også: Voldsom vækst i sigte: Apple vil 10-doble salget af sine ’M’-muskelmaskiner

Regioner udelades

Ifølge betakoden i den kommende version af MacOS 11, kan Rosetta-programmet i praksis blive afinstalleret, når MacOS 11.3 installeres. Det skriver MacRumors.

Andre steder i betasoftwaren står det, at ’Rosetta er ikke længere tilgængelig i denne region. Applikationer der kræver Rosetta, vil ikke længere kunne afvikles’.

Afskæres Rosetta-laget vil det blive en streg regning for de Mac-brugere med Macs og Macbooks udstyret med M1-processorer, som skal håbe på at deres programmer enten i forvejen er oversat af udvikleren bag eller vil blive det.

Mediet forklarer Apples træk med, at juridiske eller copyright-mæssige udfordringer kan være i spil.

Apple har indtil videre ikke præciseret, hvilke regioner der omtales i beta-softwaren.

Læs også: Apples lynhurtige M1-Macs ramt af problemer: Abnormt højt slid på drevet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere