Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dell-direktør er ny formand for IT-Branchen / Telenor samler 200 IoT-specialister i ny enhed / Nu kan du finde vandreruter på Google Maps

Dell-topchef er ny formand for IT-Branchen. Telenor samler 200 IoT-specialister i ny enhed. Nu kan du finde vandreruter på Google Maps. Digital scenekunst nåede ud til hele Danmark. Robotselskab indgår samarbejde i kamp mod corona.

Godmorgen og velkommen til fredagens udgave af Computerworlds morgen-briiefing.

Rasmus Ferdinand Ginman står for affyringen af ugens sidste nyhedsraket fra morgenkvisten.

Rigtig god læselyst og god weekend, når du kommer så langt.

Dell-direktør er ny formand for IT-Branchen

Anja Monrad, Senior Vice President i Dell Technologies Danmark, er blevet udnævnt som ny formand i IT-Branchen.

Hun overtager posten fra Kim Nielsen, administrende direktør i Canon Danmark.

Han var nødsaget til at træde tilbage, da brancheforeningens vedtægter dikterer, at formanden kun sidder fire år af gangen.

Det skriver IT-Branchen i en meddelelse på bagkant af foreningens årlige generalforsamling, der blev afholdt torsdag.

Efter generalforsamlingen er 33 medlemmer repræsenteret i hovedbestyrelsen. Her blev ni genvalgt og otte nyvalgt. De resterende medlemmer af hovedbestyrelsen var ikke på valg i år.

Se den samlede hovedbestyrelse her.

Telenor samler 200 IoT-specialister i ny enhed

Danmarks næststørste teleselskab, Telenor, samler 200 IoT-specialier i ny enhed.

Behovet for netop IoT-løsninger er kraftigt stigende hos både små og store virksomheder, skriver selskabet i en meddelelse.

Derfor samles alle IoT-specialister hos Telenor i et nyt forretningsområde for at fokusere yderligere på at ramme behovet i markedet.

Disse aktiviteter samles i Telenor IoT, som vil trække på kræfter fra både Norden og internationalt.

”Vi er allerede størst på IoT på det nordiske marked, og det bygger vi nu videre på ved at samle kræfterne i et selvstændigt forretningsområde. I det nye nordiske set-up arbejder vi tættere sammen på tværs af markederne og bringer de relevante specialister, partnere og produkter i spil alt efter, hvad der er relevant for den enkelte kunde. Det skal sikre, at vi også i fremtiden er frontløbere på markedet,” siger Head of Solutions House i Telenor, Jan Rasmussen, i meddelelsen.

Digital scenekunst nåede ud til hele Danmark

I løbet af coronakrisen er det lykkedes Det Kongelige Teater at formidle mere end 60 hele forestillinger virtuelt.

Det nye digitale univers, kaldet KGL Xtra, har været gratis og budt på nyskabt materiale, tidligere transmissioner og arkivoptagelser, der normalt er utilgængeligt for publikum, lyder det i en meddelelse fra teatret.

Det Kongelige Teater kalder det digitale univers for en "overvældende succes," som blev besøgt 823.134 gange fra 13. marts til 31. december 2020.

Til sammenligning havde teatret 794.000 besøg af fysiske gæster i hele 2019.

"Jeg er utrolig stolt af teatrets handlekraft, da hele Danmark lukkede ned. Der blev syet kostumer og lavet rekvisitter hjemme i udhuse og haver, og balletdanserne trænede ved køkkenbordet. Kunsten gav adgang til rettigheder, der ellers ikke havde været tilgængelige eller skabte kunst via videokonference,” siger teaterchef Kasper Holten.

Nu kan du finde vandreruter på Google Maps

Nu er det muligt at finde inspiration til den næste vandretur på Google Maps.

Søgegiganten har nemlig indgået et samarbejde med Dansk Vandrelaug, hvor 288 af landets bedste vandrestier nu fremgår på Maps, skriver Google i en meddelelse.

Google Maps har nu fået 288 geografiske markeringer, som hver udgør startstedet på en vandresti. Stierne er valgt ud fra kriterier som, at de skal være tydeligt markeret og gerne slutte og starte samme sted.

Samlet set får danskerne inspiration og adgang til flere end 2.000 kilometer vandrestier ved at åbne Google Maps enten på telefonen, computeren eller i bilen.

“Eksperterne har lavet et fremragende benarbejde i forhold til at udvælge og kortlægge netop de ruter, som viser den alsidige danske natur og fortæller gode lokalhistorier. Vi er glade for at kunne gøre dem mere tilgængelige, så de fremover blot er få klik væk,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark

Shape Robotics indgår samarbejde i kamp mod corona

Shape Robotics og GC Healthcare vil sammen bekæmpe coronasmitte, når skolerne åbner op igen.

GC Healthcare har udviklet rensestationer, der modkæmper virussen ved at desinficere forskelligt udstyr.

Stationerne skal nu sælges via Shape Robotics til danske institutioner og virksomheden samt gennem selskabet internationale forhandlernetværk, skriver parterne i en meddeelse.
Rensestationer har en dokumenteret effekt på 99.67 procent mod Coronavirus, lyder det ifølge selskabet.

"Vi er rigtig glade for at have indgået i et samarbejde med GC Healthcare, da deres rensestationer kan komme til at spille en stor rolle i de studerendes tilbagevenden til skolen, ved deres sikre, hurtige desinficering af udstyr på skolerne." siger CEO hos Shape Robotics, David Johan Christensen.