Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Mas finanskæmpe Ant Group kommer under kinesisk kontrol

Kina strammer grebet yderligere om den kinesiske rigmand og stifter af Alibaba, Jack Ma. Kina sætter nu sig selv i kontrol over Jack Mas nye finans-kæmpe Ant Group, hvis børsnotering Kina blokerede for fornylig.

Kina strammer grebet om rigmanden Jack Ma, der står bag Alibaba og den kinesiske finanskæmpe Ant Group, og som er en af verdens rigeste mennesker.

Den kinesiske folkebank meddeler nemlig ifølge Wall Street Journal, at Ant Group efter sit forliste forsøg på at blive børsnoteret i efteråret nu vil ansøge om at overgå til at blive et finansielt holding-selskab underlagt den kinesiske centralbank.

Det sker efter, at Ant Group tidligere mandag deltog i et møde med fire kinesiske myndigheder inden for bankvæsen.

Den kinesiske folkebank meddeler, at der over de seneste måneder er blevet ‘udarbejdet en omfattende og realistisk genopretningsplan” for Ant Group.

Jack Ma forsøgte at få børsnoteret Ant Group i efteråret 2020, men det gik ikke som ventet, da Kina trak håndbremsen, og Jack Ma pludselig forsvandt.

Det kan du læse mere om her: Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Siden har Jack Mas selskabet været genstand for en ret omfattende opmærksomhed fra de kinesiske myndigheder, der har udstukket bøder og strammet op i reguleringen af de store kinesiske tech-selskaber.

Det kan du læse mere om her: Hvad er der sket med Jack Ma? Her er historien om den flamboyante Alibaba-stifters storhed og fald

Læs også:

Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Kina skruer op for regulering af tech-giganter: Vil forhindre Alibaba, Tencent og Ant Group i at få for meget magt

It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Kina prøver at stoppe finans-gigant fra monopol: Ant Group skal tilbage til rødderne

Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere