Artikel top billede

Kinesiske hackere har udnyttet populær VPN til at angribe organisationer i Europa og USA

Mistænkte kinesiske hackere udnyttede Pulse Secure VPN til at kompromittere flere agenturer og virksomheder i USA og Europa.

En hackergruppe har i flere måneder udnyttet det populære fjernforbindelsesværktøjet Pulse Secure VPN til at bryde ind i offentlige agenturer, forsvarsvirksomheder og finansielle institutioner i USA og Europa.

Det skriver sikkerhedsvirksomheden FireEye i sin seneste rapport.

Den mistænkte hackergruppe menes at være tilknyttet Kina. De har ifølge FireEye udnyttet flere kendte samt en nyopdaget sårbarhed i fjernforbindelsesværktøjet.

Ad den vej har hackerne fået adgang til snesvis af organisationer i den industrielle forsvarsindustri. De første kompromitteringer gennem sårbarhederne startede allerede i august sidste år.

De angribere, der udnyttede Pulse Secure, brugte deres adgang til at stjæle kontooplysninger og andre følsomme data, der tilhører de berørte organisationer, udtaler FireEyes senior vicepræsident Charles Carmakal ifølge CNN.

Specifik gruppe kan stå bag

"Disse aktører er højt kvalificerede og har dyb teknisk viden om Pulse Secure-produktet," siger Charles Carmakal.

Han tilføjer, at "der er nogle ligheder mellem dele af denne aktivitet og en kinesisk aktør, vi kalder APT5."

USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed bekræftede den ulovlige indtrængen i sin egen offentlige rådgivning tirsdag og opfordrede netværksadministratorer til at køre et specielt værktøj, som er designet til at scanne efter tegn på kompromittering.

Der opfordres også til at installere en nødopdatering, som blev offentliggjort af Ivanti, der ejer ​​Pulse Secure.

Tilgængelige patches

Andre aktører har også udnyttet sårbarhederne, selvom FireEye mener, at det er uklart, om de er knyttet til en bestemt regering.

I et blogindlæg sagde Pulse Secure, at den nyopdagede fejl berører et "meget begrænset antal kunder," og at en mere permanent softwareopdatering til løsning af denne sårbarhed vil blive udstedt i begyndelsen af ​​maj.

Softwarepatches findes allerede til de andre i forvejen kendte sårbarheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.