Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Jack Ma viser sig igen offentligt / It-leverandøren SDC overgår egne forventninger / Vind i sejlene får danske Penneo til at opjustere

Jack Ma viser sig igen offentligt. It-leverandøren SDC overgår egne forventninger. Vind i sejlene får danske Penneo til at opjustere. Facebooks Instagram til børn møder modvind. AI skal forudsige programmering af robotter.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing her fra redaktionen.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der er klar til at føre dig gennem dagens nyhedsoverblik.

Rigtig god læselyst.

Jack Ma viser sig igen offentligt

Grundlæggeren af Alibaba, Jack Ma, har stort set været uden for offentlighedens søgelys de sidste mange måneder.

Men mandag gjorde han igen en offentlig optræden, da han besøgte Alibabas Hangzhou-campus under e-handelsgigantens årlige "Ali Day," der er en begivenhed for personale og familier.

Den kinesiske milliardær har holdt meget lav profil siden oktober, hvor han holdte en tale i Shanghai. Her kritiserede han de finansielle tilsynsmyndigheder forud for den storstilede børsnotering af fintech-selskabet Ant Group.

Kritikken blev ikke taget vel imod, da den rekordstore børsnotering efterfølgende blev aflyst.

Reuters rapporterer, at Jack Ma blev set smilende iført en blå t-shirt og hvide bukser.

It-leverandøren SDC overgår egne forventninger

Bankernes it-leverandør, SDC, kommer ud af 2020 med en større omsætning end forventet.

Den samlede toplinje ender på 1,493 milliarder kroner mod 2019, hvor tallet lød på 1,406 i 2019.

Dette er en stigning på 87 milloner kroner, hvilket er 30 millioner kroner mere, end hvad datacentralen havde budgetteret med, fremgår det af regnskabet.

Samtidig blev overskuddet efter skat dog halveret. For 2019 lød resultatet på 12 millioner kroner, og i 2020 blev det til seks millioner. Dette er dog i tråd med forventningen, lyder det.

I løbet af 2020 havde SDC, der leverer datacenterdrift og it-løsningerne til en banker, 564 ansatte i gennemsnit.

SDC ejes af dets kunder, hvilket er mere end 100 pengeinstitutter i Norden samt på Færøerne.

Vind i sejlene får danske Penneo til at opjustere

En stigende vækst fra eksisterende og nye kunder får danske Penneo til at opjustere forventningerne til året.

SaaS-selskabet, der står bag en digital dokumenthåndterings-løsning, opjusterer årets forventede ARR (abonnementsforretningen målt på årlig værdi) fra 52 til 57 millioner kroner til 54 til 59 millioner, skriver selskabet.

"Vi får større og flere kunder både i Danmark og udlandet, og så fortsætter tendensen fra sidste år, hvor vores eksisterende kunder benytter os mere og mere," siger medstifter og konstitueret direktør i Penneo Nicolaj Højer Nielsen.

Tilbage i februar opjustere selskabet ligeledes forventningen til første kvartal fra 38 til 43 millioner til 41 til 45 millioner kroner i ARR.

Penneo oplyser, at selskabets løsninger bruges ved 66 procent af alle årsregnskaber i Danmark i dag. Det svarer til, at 265.000 virksomheder underskrev deres årsrapport via Penneos platform.

Facebooks Instagram til børn møder modvind

Facebook har planer om at lancere et ny version af Instagram for børn.

Men denne plan møder nu massiv modstand.

Justitsministre fra 44 amerikanske stater opfordrer stærkt Facebook til at droppe planerne om Instagram-tjenesten til børn under 13 år i et brev til det sociale medie, skriver CNBC.

Her henvises til skadelige sundhedseffekter af sociale medier på børn samt Facebooks evne til tidligere at beskytte børn på sin platform.

Brevet kommer efter, at føderale lovgivere har udtrykt bekymring over Facebooks planer i noget tid.

Justitsministrene fortæller ligeledes i brevet, at unge børn "ikke er udstyret til at håndtere de forskellige udfordringer, der følger med at have en Instagram-konto," lyder det ifølge Reuters.

Hertil kommer bekymringer om online provatliv, varighed af tid på brugt på internettet, og hvad der er passende at se og dele.

AI skal forudsige programmering af robotter

Kunstig intelligens skal hjælpe med at forudsige programmeringen af robotter hos Universal Robots.

En række forskere fra SDU skal hjælpe robotproducenten fra Odense med at udvikle it-værktøjer, der kan behandle de data, der kommer fra robotterne, som Universal Robots udvikler.

"Der er rigtig mange data, så det er vigtigt at få gjort data tilgængelige på en brugbar og anvendelig måde for vores kunder. Det kræver, at du ved, hvad du har af muligheder, at det er nemt at anvende, og vigtigst af alt at det i sidste ende hjælper dig til bedre at løse de opgaver og udfordringer, der er vigtige for din virksomheds processer,“ siger Morten Boris Højgaard, Innovation Lab Manager hos Universal Robots.

Universal Robots står bag en samarbejdende robotarm kaldet Cobot. Siden 2008 har selskabet solgt mere end 50.000 af denne type robot.

Målet med det nye projekt er at forbedre robotarmene, hvor den stabile drift skal optimeres. Data kan desuden frotælle, hvorvidt robotten bruges forkert eller om den ikke er i stand til at udføre en opgave, lyder det.