Artikel top billede

Huawei giver ikke op efter Sveriges klare nej til den kinesiske indblanding i landets 5G-netværk

Huawei er ikke færdige med at prøvet at hugge igennem islaget i den blok, som et svensk forbud mod teleudstyr-giganten, som Svergie vedtog sidste år.

Et forbud mod Huawei-udstyr i det svenske 5G-netværk fik Huawei til at klage over afgørelsen. Igår blev afgørelsen endelig - Huawei er stadig udelukket fra Sveriges 5G-forbindelser. Men det får ikke Huawei til at opgive drømmen.

"Selvom vi er skuffede over udfaldet, er dommen ikke den endelige afgørelse i vores sag. Vi studerer i øjeblikket dommen og rettens begrundelser for at afgøre, hvilke yderligere juridiske tiltag vi har for at forfølge at beskytte vores legitime rettigheder og interesser,"
skriver den kinesiske telelevarandør i en udtalelse.

Det skriver Berlingske.

"Vores dør står fortsat åben for konstruktive dialoger med relevante parter for at finde praktiske løsninger på enhver sikkerhedsbekymring," fortsætter selskabet.

Det er Huaweis påstand, at Post- och Telestyrelsen (PTS) ikke har været i stand til at fremlægge beviser for, at selskabets udstyr skulle være udfordret af sikkerhedsproblemer.

Udfasning af Huawei-udstyr

I oktober 2020 besluttede PTS, efter en indstilling fra efterretningstjenesten Säpo og det svenske forsvar, at forbude alt Huawei-udstyr samt udstyr fra en anden kinesiske virksomhed - ZTE - i 5G-mobilnettet.

Desuden skal i forvejen eksisterende udstyr fra de to selskaber udfases helt inden 2025.

Baggrunden for udelukkelsen af særligt Huawei, der er generel for det meste af EU samt USA er bekymringen om spionage fra den kinesiske regering.

Huawei har hele tiden selv fastholdt, at det kinesiske styre ikke har adgang til teleleverandørens interne data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.