Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper Danske Bank-platform efter fusion

På trods af investeringer på om mod en halv milliard, så dropper MobilePay Danske Banks it-platform efter fusionen med norske Vips og finske Pivo.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i mobilbetalingsløsningen MobilePay, men en stor del af den investering ser nu ud til at gå tabt.

For ifølge erhvervsmediet Finans betyder den kommende fusion mellem MobilePay, norske Vipps og finske Pivo, at den it-platform som MobilePay er bygget, på bliver skrottet.

Det nye fusionsselskab vil i stedet gøre brug af den platform, som norske Vipps anvender.

Tager masser af erfaring med

Claus Bunkenborg, der er topchef i MobilePay, afviser dog at Danske Banks investeringer i it-platformen er gået tabt.

”En ting er, at vi vælger en bestemt motor som den fremtidige it-motor. Noget andet er, at vi har masser af erfaring fra MobilePay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års MobilePay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt,” siger han til Finans.

Vipps, der er ejet af samtlige norske banker, kommer til have en ejerandel på 65 procent af det nye selskab, men Danske Bank ejer 25 procent.

De tre selskaber har tilsammen har 11 millioner brugere og godt 300.000 butikker og webshops som kunder, og dermed bliver det ny-fusionerede selskaber til et Europas største mobilbetalings-selslkaber.

Ifølge Finans bidrager Danske Bank dog med det største antal brugere og erhvervskunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere