Artikel top billede

Telia har hentet 46.000 nye mobilkunder i det seneste år - men indtjeningen går tilbage

Antallet af mobilkunder hos Telia er gået tilbage i løbet af de seneste tre måneder, men er steget med 46.000 sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Det tredjestørste teleselskab på det danske marked, Telia, har i det seneste kvartal hentet 46.000 nye mobilkunder sammenlignet med samme kvartal året før.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

Telia har dog været ramt af et aftaleophør med en erhvervspartner, der betyder, at selskabet har oplevet et fald i antallet af mobilkunder i løbet af de seneste tre måneder.

"Vores samlede antal mobilkunder falder i løbet af kvartalet, hvilket skyldes aftaleophør med en erhvervspartner. Når vi korrigerer for det forhold, så har vi tilgang af mere end 5.000 mobilkunder, hvilket er positivt," siger Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark, ifølge en pressemeddelelse.

Ved udgangen af andet kvartal har Telia således 1.542.000 mobilkunder på det danske marked, mens det næststørste selskab på det danske marked, Telenor, har 1.683.000 mobilkunder.

Indtjeningen går tilbage

Selvom kundebasen er vokset sammenlignet med samme kvartal sidste år, er indtjeningen gået tilbage hos Telia, der leverede et EBITDA-overskud på 162 millioner danske kroner mod 178 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Det er en tilbagegang på ni procent, som Telia forklarer med et øget fokus på udrulning af 5G-teknologien.

"Den faldende EBITDA afspejler primært vores øgede investeringer i digitaliseringsagendaen og 5G-udrulningen," siger Telia-topchefen.

75 procents 5G-dækning i 2022

Telias 5G-netværk leveres af finske Nokia, og i første omgang har Telia især fokus på at udrulle 5G-dækningen i de fire største byer: København, Århus, Odense og Aalborg.

Ved udgangen af 2022 forventer selskabet, at 75 procent af danskerne vil have adgang til 5G via Telias netværk.
Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.