Artikel top billede

Apple advarer: I næste kvartal vil chipkrisen ramme salget af iPhone, iPad og Mac

Den globale chipmangel vil i det kommende kvartal også skabe problemer for Apple. Den amerikanske gigant advarer om, at især iPhone, iPad og Mac-computere vil blive ramt af problemerne.

I løbet af det seneste år har Apple været i stand til at smyge sig uden om de problemer, som den aktuelle chipkrise har haft for mange virksomheder over hele verden.

Det skriver amerikanske CNBC.

Det er på trods af at den seneste iPhone 12 har solgt som varmt brød, og alene i det seneste kvartal er iPhone-salget steget med 50 procent.

Men nu advarer Apples topchef Tim Cook om, at den globale chip-tørke vil påvirke salget af iPhones, der er selskabets vigtigste produkt. Men også Mac og iPad-salget forventes at blive berørt.

Ramt af industri-knaphed

Tim Cook understreger dog, at flaskehalsen ikke udgøres af de kraftfulde chips, som Apple selv udvikler i iPhone, iPads og Mac-computere.

I stedet drejer det sig elekronik-komponenter, der eksempelvis bruges til at kontrollere skærmen eller lyden i enhederne.

”De fleste af de begrænsninger, som vi ser er af en karakter, som jeg vil kalde en industri-knaphed,” sagde han ifølge CNBC.

Selvom chipkrisen betyder, at iPhone-væksten bliver mindre end forventet, så forudser Apple fortset en tocifret vækst iPhone-salget i det kommende kvartal.

Chipkrisen har allerede haft en mindre påvirkning i det seneste kvartal, men Apple finansdirektør Luca Maestri oplyser, at han forventer at chipkrisen i det kommende kvartal vil skabe større problemer end hidtil.

Apple har dog valgt ikke at sætte konkrete tal på den negative påvirkning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere