Artikel top billede

Joe Biden: Cyberangreb kan blive årsagen til væbnet krig

USA's præsident Joe Biden advarer, at en eventuel væbnet krig mellem USA og en stormagt kan være resultatet af cyberangreb.

Den globale slagmark er i de seneste år rykket mere og mere ind i den digitale sfære, hvor cyberangreb er blevet en anden form for krigsførelse end raketter og kugler.

Men situationen med cyberangreb er nu så alvorlig, at USA's præsident Joe Biden advarer mod, at det kan komme så vidt, at cyberkrigsførelse kan blive katalysatoren, hvis der udbryder væbnet krig mellem USA og en anden stormagt.

Det skriver Reuters.

"Jeg tror, det er mere end sandsynligt, at hvis vi ender i en krig - en rigtig krig med kugler mod en stormagt - vil det være som konsekvens af et cyberangreb med store konsekvenser, og det vil stige eksponentielt," lyder det fra Joe Biden i en tale i forbindelse med et besøg hos USA's nationale efterretningstjeneste.

USA's cyberkapacitet er blevet en af de vigtigste dagsordener for Biden-administrationen efter en serie af angreb mod virksomheder og infrastruktur i USA.

I sin tale tirsdag understregede Joe Biden ligeledes, at Kina truer den globale verdensorden.

Også Rusland bliver set som en stigende trussel fra Washington, hvor Joe Biden for ikke lang tid siden havde et møde med den russiske præsident Vladimir Putin om blandt andet et øget samarbejde i cyberspace.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere