Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon falder syv procent i markedsværdi efter nyt regnskab

Mere end 40 procent er Amazons overskud steget, men virksomheden forudser mørke skyer over væksteventyret i fremtiden, og det får e-handelsgigantens investorer til at trække sig.

Siden 5. juli har Andy Jassy siddet ved roret som CEO hos e-handelseplatformen Amazon. Og det første regnskab, der er offentliggjort fra virksomhedens side, siden hans tiltræden, får en noget lunken start.

Torsdag aften var Amazon klar med sit seneste kvartalsregnskab, og sammen med dét budskabet om, at salgsvæksten antageligt vil aftage i de næste kvartaler, efterhånden som kunderne igen vil våge sig mere og mere uden for matriklen, i takt coronapandemiens aftagen.

Den udmelding fik Amazon-aktien til at falde med 7 procent, skriver Reuters.

Amazon nød ellers - som mange online platforme - forretningsmæssigt godt af coronakrisen. Da de fysiske butikker måtte lukke ned, kunne e-handelsgiganten notere sig et rekordoverskud med over 200 millioner solgte Prime-loyalitetsabonnementer.

I den periode rekrutterede Amazon over 500.000 ekstra medarbejdere for at kunne følge med den store efterspørgsel.

Men nu ser vækseventyret ud til at fortage sig. For mens virksomhedens omsætning steg med 44 procent i første kvartal af året, så viser regnskabets andet kvartal et fald på 27 procent. Og skulle det stige igen, vil det maksimalt stige 16 procent, vurderer Amazon.

Og årsagen til faldet og besværet med at får en stigning igen, tilskriver Amazons økonomichef Brian Olsavsky det simple faktum, at folk, efter et år med corona, ikke længere skal slå tiden ihjel derhjemme.

De "gør andre ting udover at handle," forklarer han simpelt.

Omsætningen og overskud

Amazons konkrete omsætning lyder på 113 milliarder dollar - 707 milliarder kroner - i seneste regnskab. Altså to milliarder dollar under analytikeres estimerede resultat på 115 milliarder dollar.

Dog steg overskuddet med 48 procent til 7,8 milliarder dollar - den næstestørste stining, der nogensinde er annonceret fra Amazon.

Trods de vage udsigter til vækst, tilføjer Olsavsky, at virksomheden håber, at Covid-19 vil aftage, og at økonomien fortsat vil hoppe tilbage.

Foruden kunstigt stor medvind af krisen har Amazon det sidste år gennemlevet personaleprotester over manglende sikkerhedsforanstaltninger samt et mislykket forsøg på en fagforening. De første spæde forsøg på sidstnævnte stammer dog helt tilbage fra årtusindskiftet.

Amazon Web Services (AWS) og cloud-computing har været dervet en stor del af den øgede vækst.

AWS omsatte alene 14,8 milliarder dollar - en stigning på 37 procent, og dermed lidt over de estimerede 14,1 milliarder dollar analytikerne havde forventet.

Denne vækst sker på trods af, at AWS har sænket priserne. Men virksomheden har underskrevet nye flerårige aftaler med store kunder, siger Olsavsky.

Facebook forudser også væksttab

Amazon er ikke en eneste online-platform, der forudser lavere vækst i den nærmeste fremtid. Også Facebook mener, at væksteventyret efetr krisen mister pusten.

Dette fik Facebook-aktien til at falde med over tre procent, efter deres udmelding sammen med et regnskab, der trods udsigterne melder om vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere