Artikel top billede

Huawei lancerer ny smartphone-serie - men den er ikke lavet til 5G

Huaweis nyeste mobiler kører på 4G-netværk. Den kinesiske smartphone-leverandørs direktør for selskabets forbrugervirksomhedsgruppe peger på amerikanske restriktioner som årsag til, at 5G nu er "uden for vores rækkevidde".

Huawei har denne uge afsløret sin nyeste smartphone-serie P50. Serien har banebrydende kamerateknologi og bygger på to enorme cirkulære kameraenheder. Men der er én ting, de spritnye mobiler mangler.

5G.

Modsat alle andre spartphone-producenter, så er Huawei ikke i gang med at lægge an til den næste fase af 5G mobildækning. Det sker, fordi flere lande har udelukket den kinesiske leverandør fra disses 5G-udrulning.

Særligt USA er gået forrest i sanktionerne mod Huawei. Men også flere europæiske lande har ekskluderet virksomheden fra den nye 5G-verden - direkte eller indirekte. Danmark er blandt disse lande, da et ny telelovforslag, som vil gøre det svært for teleudbydere i visse lande, at handle med den danske teleindustri.

Det skriver CNBC.

Også den globale chipmangel udfordrer Huawei så vel som andre smartphone-leverandører kloden over.

I alt to modeller - P50 og den dyrere storebror P50 Pro - har Huawei lanceret. Og i setdet for 5G-mobilnetværk, kommer de to smartphones med en 4G-chip fra Qualcomm.

Richard Yu, administrerende direktør for Huaweis forbrugervirksomhedsgruppe, forsikrer:

"Vores produkter bevarer stadig den ultimative ydeevne. Kun et meget lille fald i hastigheden vil opleves, næsten ubetydeligt."

Han tilføjer:

"Huawei er en global leder inden for 5G -teknologi og inden for kommunikationsteknologi. På grund af de fire runder med amerikanske restriktioner i løbet af de sidste to år eller deromkring er 5G-telefoner uden for vores rækkevidde, og vi skal gå med 4G."

Huawei P50 starter med en pris på 4.488 kinesiske yuan - cirka 4.300 kroner - mens P50 Pro starter på 5.988 yuan - 5.800 kroner.

Begge P50-modeller leveres med Huaweis nye operativsystem, HarmonyOS. Et system, der er direkte produkt af de amerikanske ristriktioner, der fik Googles til at stoppe licensering af sin Android-software til Huawei.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere