Artikel top billede

Apple rammes af forsyningskrise og chipmangel: Misser salg for seks milliarder dollar

Apple begynder for alvor at mærke effekterne af den globale chipkrise og forstoppede forsyningskæder. I løbet af det seneste kvartal mistede Apple salg for seks miliarder dollar. Alligevel ender Apple med at slå omsætningsrekord.

Apple har store problemer med chipmangel og forsyningskæder.

Faktisk så store, at det kostede selskabet seks milliarder dollar i mistet salg i løbet af sidste kvartal, der endte 25 september, skriver Reuters.

Selskabet topchef, Tim Cook, fortalte torsdag aften i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, at effekten af de tilstoppede forsyningskæder vil blive værre i indeværende kvartal, der løber fra frem til december.

"Vi gør alt, hvad vi kan for at skaffe flere chips, og vi gør alt hvad vi kan rent operationelt for at få tingene til at bevæge sig så hurtigt som muligt," lyder det fra Tim Cook ifølge mediet.

Tilbage i september fortalte topchefen, at chipmanglen var værre end forventet. I slutningen af oktober var der forbedringer at spore, især i Sydøstasien, hvor en del af produktionen foregår, lød det dengang.

Men chipmanglen består stadig og påvirker nu de fleste af Apples produkter, lyder det.

For kvartalet, der er det fjerde i Apples forskudte regnskabsår, steg omsætningen med 29 procent til 83 milliarder dollar.

Der var vækst i salget hos samtlige af Apples produkter i løbet af kvartalet. Når vi zoomer ind på iPhone-salget, så var det 47 procent højere end samme periode i 2020. Omsætningen lød her på 38 milliarder dollar på tre måneder.

Salget af iPads steg med 21 procent til 7,23 milliarder dollar, og salget af MAC-computere steg med 1,6 procent til 9,18 milliarder dollar.

Apple beginder sig i en massiv vækstperiode, hvor salget af iPhones, iPads og MAC-computere er eksploderes under pandemien. Selskabets årlige omsætning for hele 2021 steg med 33 procent til 366 milliarder dollar i forhold til 2020, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere