Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Globalt nedbrud lægger Google Cloud, Spotify og Snapchat ned

Et kort nedbrud ramte tirsdag aften Google Cloud samt en række af dennes klienter som Spotify og Snapchat. Ikke alle platforme er helt oppe igen.

Mere end 50.000 brugere nåede at rapportere om nedbrudsproblemer for en række sociale medie platforme på webstedet downdetector.com, inden platformene igen var online. Alt sammen skete tirdag aften omkring 18-tiden.

Google fortæller, ifølge mediet Reuters, at problemer med deres Cloud Networking, som har platforme som Etsy, Spotify og Snapchat som klienter, blev delvist løst kort efter, de mange rapporter tikkede ind.

Hos Spotify har man senest meldt ud, at de problemer, som brugere har oplevet, nu er løst. Og hos Snapchat lyder seneste melding i et Tweet:

"Mange Snapchattere har problemer med at bruge appen. Hold ud, vi arbejder på en rettelse. I mellemtiden anbefaler vi at forblive logget ind."

Nedbruddet var heldigvis et kortere af slagsen.

For blot en måned siden stod Facebook - nu kendt under navnet Meta Platforms - over for et seks timers langt nedbrud på flere af sine platforme, hvor det efterfølgende kunne konstateres, at flere brugere havde sprunget til konkurrenternes platforme.

Og går vi tilbage til juli i år, oplevede flere store internationale organisationer og virksomheder for anden gang i år et kæmpe kollektivt nedbrud.

De to nedbrud til sammen ramte blandt andet amerikanske selskaber som Expedia, Microsoft, Costco, Lyft og Charles Schwab. Globale - og danske medier - som TV 2, Kristeligt Dagblad, britiske The Guardian, amerikanske Financial Times, Bloomberg, NY Times og CNN.

Også Amazon og den britiske regerings hjemmeside blev rapporteret som ramt. Også dengang var Spotify på listen over ramte.

Downdetector sporer kun udfald ved at samle statusrapporter fra en række kilder, inklusive brugerindsendte fejl på sin platform. Afbrydelsen kan have påvirket et større antal brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere