Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skærpede EU-krav til cybersikkerhed kan komme til at koste dyrt: Der skal investeres massivt

Kommende krav fra EU til it-sikkerhed og it-rapportering kommer til at kræve massive investeringer for mange danske organisationer.

EU’s kommende reviderede cybersikkerheds-direktiv kommer efter alt at dømme til at indeholde krav, som vil gøre det nødvendigt, at der investeres massivt i mange organisationer, skriver Policy Watch..

Det gælder ikke mindst i forsyningssektoren, hvor det kan blive nødvendigt at investere massivt i blandt andet krypterings-teknologier og teknologier, der kan sikre, at sektoren lever op til kommende krav om indberetning og rapportering.

EU’s nye konsekvens-analyse - som du finder her - viser, at EU regner med, at mange organisationer skal forvente, at deres it-sikkerhedsomkostninger kan stige med mere end 20 procent på grund af kravene i direktivet.

Fagchef i Dansk Erhverv, Poul Noer, siger til Watch-medier, at der ‘bestemt er grund’ til at begynde at sætte flere penge af på budgetterne snart.

Erfaringer med GDPR viste ifølge ham, at mange kom til at bruge mange flere penge på implementeringen, end de havde regnet med.

"Jeg tror, at vi står med den sammen bratte opvågning her,” siger han til mediet.