Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU klar med nyt forslag som skal digitalisere hele det europæiske retssystem

Det er alt for besværligt og ressourcekrævende at opklare kriminalitet på tværs af grænserne mellem EU's lande. Derfor skal hele retsområdet digitaliseres. Sådan lyder et nyt forslag fra EU-Kommissionen. Læs alt om det her.

EU-Kommissionen vil digitalisere EU's juridiske systemer, så myndigheder på tvæsr af lande kan handle hurtigere, når cyberkriminalitet bliver grænseoverskridende.

Sådan lyder et nyt forslag som Kommissionen har stillet ifølge Ritzau.

"Vi skal bruge de digitale teknologier bedst muligt for at sikre, at juridiske myndigheder, borgere og virksomheder hurtigt og sikkert kan udveksle information. Det er afgørende for nemmere og hurtigere retfærdighed," lyder det fra EU-kommissær Vera Jourová.

Forslageet, der blev stillet onsdag har to overordnede fokus:

For det første er det i dag et problem, at juridisk samarbejde på tværs af grænser er enormt ineffektivt.

For det andet fokus stiller skarpt på de udfordringer, som myndigheder har i grænseoverskridende civile, kommercielle og kriminelle sager.

Tre punkter til en løsning

Også tre tiltag, er listet i forslaget, som svar på disse to problemer:

1. Det skal være nemmere for parter at kommunikere elektronisk med de relevante myndigheder.

2. Der skal tillades brug af video ved høringer i for eksempel grænseoverskridende kriminelle sager - det vil skære rejsetid væk og sikre hurtigere behandling.

3. Det skal sikres, at nationale myndigheder kan udlevere relevante dokumenter og data digitalt til andre lande.

Al kommunikation mellem medlemslandene forgår i dag i papirform. Man anslår at der kan spares omtrent 25 million euro - næsten 186 millioner danske kroner - om året alene på udgifter til papir og pakkepost.

To ekstra ændringer i samarbejde

Foruden disse tre punkter, så indeholder EU-forslaget to yderligere forbedringstiltag.

I dag er det nemlig sådan, at medlemslandene ved terrorsager sender information til EU-agenturet Eurojust på usikker vis via mails eller cd-rommer. Dette vil kommissionen modernisere gennem digitalisering.

Derudover skal Eurojust, som er et samarbejde mellem landenes anklagemyndigheder, rustes bedre til at se sammenhænge mellem tidligere og nuværende terrorrelaterede sager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere