Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

TDC Net vil være CO2-neutral inden 2030 - CO2-udledning skal være halveret allerede i 2023

TDC Net etableres som selvstændigt selskab til nytår med det klare mål at blive CO2-neutral inden for de kommende otte år.

TDC Net - der fra nytår vil fungere som et selvstændigt selskab efter opslitningen af TDC - vil inden 2030 være helt CO2-neutral.

Sådan lyder målet for virksomheden, der står bag Danmarks største teleinfrastruktur, som består master, kabler og andet udstyr.

Det er udstyr, der kræver en del strøm for at være i drift. Og strømforbruget stiger i takt med, at vores behov for data stiger.

Til Børsen siger administrerende direktør Andreas Pfisterer, at TDC Net både skal være mere energieffektiv samt at den energi, der anvendes, skal være grøn.

Målet er en netto-nuludledning for TDC Nets egen forretning i 2028 fulgt af netto-nuludledning for hele forsyningskæden i 2030.

Netto-udledningen skal være halveret allerede i 2023, lyder planen.

TDC Net vil blandt andet fokusere på at indkøbe energieffektive dele til datacentre og udstyr samt investere i solcelle-parker, som skal levere en stor del af den nødvendige strøm.

"På et stort område svarende til 53 fodboldbaner i Svendborg er over 71.000 solcellemoduller ved at blive opsat. Det skal blive til den første af i alt fire solcelleparker, der tilsammen skal dække 60 procent af TDC Nets energiforbrug," meddeler selskabet til Computerworld.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

InCommodities A/S

Senior Portfolio Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere