Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Danske tech-selskaber er populære som aldrig før: Antallet af virksomhedshandler fordoblede i 2021

Danske it-selskaber er i særdeles høj kurs. Dette faktum blev understreget i 2021, hvor dobbelt så mange af landets tech-selskaber skiftede hænder. Få indblik i nogle af årets største milliardhandler.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se, hvor mange danske it-selskaber, der blev solgt i 2021
  • Indblik i nogle af årets største handler
480
2:30 min
Investorer flokkes om danske it-selskaber, der er populære som aldrig før.

I løbet af 2021 har riften om de eftertragtede virksomheder for alvor taget til. Omkring 200 danske it-selskaber er blvet købt i løbet af året, hvilket er en fordobling i forhold til 2020, skriver Finans.

Det voldsomme antal handler fortæller en historie om, at man i Danmark kan noget særligt, vurderer Anders W. Eriknauer, ledende partner i rådgivningshuset Nordic M&A.

"Vi har et sikkert marked, hvor der er styr på lovgivningen, og man kan have tillid til myndighederne. Desuden er der en meget stor fordel i, at vi har en virkeligt godt uddannet arbejdsstyrke, og dertil kommer, at vi har haft rigtig mange store succeser inden for it-software og digitalisering," siger han til mediet.

Ud af de 200 solgte, danske it-selskaber er 57 af dem gået til nordiske købere. Godt halvdelen er gået på amerikanske hænder og en mindre tredjedel er købt af europæiske spillere. Resten er fordelt udover hele verden, lyder det.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter