Artikel top billede

Covid-19-udbrud sætter iPhone-produktionen i stå i Kina

Apples iPhone-producent Pegatron sætter produktionen i bero i Shanghai og Kunshan på grund af corona-udbrud. Nedlukningen af arbejdet kan skabe varemangel ved lokale forhandlere og flaskehalse ved toldmyndigheder.

Virksomheden Pegatron, der er en af de virksomheder, der står for at samle Apple iPhone-dele til hele telefoner har meldt ud offentligt, at virksomheden nu stopper produktionen i sine fabrikker i Shanghai i Kina og i Kunshan.

Det sker som led i strenge Covid19-forebyggelsesforanstaltninger i Kina. Det skriver Reuters.

Kina har sat Shanghai under en stram lockdown siden slutningen af ​​marts.

Og nabodistriktet Kunshan har også strammet grebet om befolkningen for at kontrollere det store Covid19-udbrud, som landet står med lige nu.

Pegatron samler omkring 20 ​​til 30 procent af alle iPhones der produceres, skriver Nikkei Asia.

Ifølge Taiwans Finanstilsynskommission rapporterede i alt 161 børsnoterede taiwanske virksomheder 7. april, at deres aktiviteter i Shanghai og Kunshan er stoppet. 41 af disse fremstiller elektronik.

Virksomheden har indtil nu været i stand til at fortsætte produktionen alene fordi den kinesiske regering tillod nogle producenter at holde driften i gang ved at lave et lukket kredsløb for at reducere chancerne for infektioner. Det skriver Bloomberg.

Lige nu ser det ud til at Pegatron først kan sætte produktionen på de to fabrikker igen igen i slutningen af april eller begyndelsen af maj. Det siger analytiker Ming-Chi Kuo fra TF International Securities til Reuters.

Apple er ikke vendt tilbage med en kommentar på mediets anmodning.

Nedlukningen kan få konsekvenser for Apple-forhandlere verdenover, der lige nu er afhænnngige af den lagerbeholdning, der de har her og nu.

Og problemerne er ikke løst, når produktionen engang går i gang igen.

En stigning i forsendelser og efterspørgsel efter materialer, efter at lockdowns er ophævet, kan også blokere toldmyndighederne, hvilket kan forårsage potentielle leveringsforsinkelser, ifølge en rapport fra dataleverandøren TrendForce.

Pegatron selv siger, at genoptagelsen af ​​arbejdet alene afhang af, at de to fabrikker får godkendelse af Kinas regering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere