Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Lockbit ransomware-gruppen selv ramt af kæmpe DDoS-angreb - og det har nu inspireret gruppen

Et cyberangreb har nu fået Lockbit-hackergruppen til at søge efter teammedlemmer, der kan stå for DDoS-angreb.

På internettet foregår der en klodernes kamp mellem de cyberkriminelle og de organisationer, der forsøger at holde sin data sikker.

Den kriminelle hackergruppe Lockbit har netop annonceret, at gruppen har forbedret sit forsvar mod DDoS-angreb - altså overbelastningsangreb - som gruppen med udsat for i forbindelse med at lække stjålen data på en blog på Darkweb.

Angrebet stod sikkerhedsgiganten Entrust formentligt bag. Målet har angiveligt været at forhindre offentliggørelse af stjålen data, som Lockbit havde fået fat i hos Entrust 18. juni i år.

Det skriver BleepingComputer.

Dengang nægtede Entrust at betale Lockbit den løsesum, som gruppen krævede, og modsvaret blev i stedet at angribe hackergruppen, inden den nåede at lække 19. august, som gruppen truede med.

Angrebet ser i midlertid ud til at have inspireret Lockbit til selv at putte DDoS oven på sine ransomware-angreb, så gruppen kan bruge det som et ekstra pres mod ofret - foruden kryptering og datalæk som afpresningsmidler.

“Jeg leder efter dudosere [DDoSere] til teamet, højst sandsynligt vil vi nu angribe mål og sørge for tredobbelt afpresning, kryptering + datolækage + dudos, fordi jeg har følt kraften ved dudos, og hvordan det styrker og gør livet mere interessant,” skriver LockBitSupp i et indlæg på et hackerforum.

Siden har Lockbit delt 300 gigabyte af Entrusts stjålne data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere