Artikel top billede

(Foto: Mercedes PR)

Ugen i tech: AMG klar med en bidsk blanding af benzin og batterier / Få din gamer-konsol med i lommen med Logitech / Klodens første ’hoverbike’ tager sig en flyvetur

Ugen i tech: AMG klar med en bidsk blanding af benzin og batterier / Få din gamer-konsol med i lommen med Logitech / Klodens første ’hoverbike’ tager sig en flyvetur

AMG klar med en bidsk blanding af benzin og batterier

Mercedes og AMG løfter denne uge sløret for en af sine kraftigste plugin-hybrider nogensinde med 2024 årgangen af C63 S E Performance.

Modsat de fleste performance biler vrages de store seks- eller otte-cylindret mekanik til fordel for den kraftigste to-liters fire-cylindret motor nogensinde i en produktionsbil.

Her sørger massive turboladere for at 470 hestekræfter presses ud af den tunede motor, som fortsætter op til hysteriske 13.500 omdrejninger. Denne assisteres af 201 elektriske hestekræfter over baghjulene, som giver over 670 hestekræfter sammenlagt og samtidig fungerer som elektronisk spærredifferentiale.

Pakken kan samtidig udløse et moment på monumentale 1.020 Nm, som kan udløses både på alle fire hjul eller blot på baghjulene.

Performance er i højsædet, hvilket gør at batteripakken ombord holdes til klejne 6,1 kWh – hvilket kun giver strøm til 13 kilometer på ren strøm og en elektrisk topfart på 125 kilometer i timen. I hybrid-mode kan bilen køre 14,5 km/l efter WLTP-standarden.

Slippes alle heste løs, kan 0-100 disciplinen dog afvikles på bare 3,4 sekunder mens topfarten nås ved 280 i timen.

Inde i kabinen tages udgangspunkt i Mercedes nye C-klasse, hvor syvende generation af MBUX-systemet og et rigt udvalg af udstyr er tilgængeligt.

Med et år til lanceringen er der ikke nogen prisoplysninger at få fra Mercedes endnu, men mediet Motor1 estimerer, at basisprisen vil blive omkring 10 procent højere end den nuværende C63 S med V8-motor.

Få din gamer-konsol med i lommen med Logitech

Logitech slipper den uge sin første spillekonsol ud med lanceringen af Logitech G Cloud Gaming Handheld.

Her bydes på en Android-baseret bærbar konsol med syv tommer Full HD skærm, hvor hensigten er, at du vil kunne streame din spil via Xbox Cloud Gaming tjeneste eller streame spil fra din Xbox via Remote Play samt dine pc-baserede spil via Nvidias GeForce Now tjeneste.

Selv kontrollen over spillene er igennem sidernes indbyggede betjeningsknapper.

Hardwaren i enheden er dog relativ beskeden med den indbyggede Snapdragon 720G processor og Wifi 5 forbindelse. Der loves dog op til 12 timers spilletid fra det indbyggede batteri.

Enheden bliver tilgængelig fra oktober måned til priser fra 349,99 amerikanske dollar, svarende til 2.670 kroner før moms og afgifter.

Klodens første ’hoverbike’ tager sig en flyvetur

Svævende motorcykler er ligesom flyvende biler, noget der har drevet sci-fi drømme igennem generationer. Men ligesom flyvende biler, begynder der at dukke troværdige bud på en decideret ’hoverbike’ op.

Hoverbiken leveres af det japanske selskab Xturismo og blev i denne uge vist frem på Detroit motor-messen, hvor den fløj omkring.

Her blev der fremvist en næsten produktionsklar model frem, som ligner en motorcykel plantet ovenpå en forvokset hexacopter-drone.

Hele anordningen er eldreven og kan flyve med 100 kilo fragt (inklusive fører) med op til 100 kilometer i timen med en flyvetid på op til 40 minutter.

Enheden er på ingen måde godkendt til vejbrug, hvorfor du ikke skal regne med at kunne pendle med bæstet lige foreløbigt.

Xturismo’en bliver sat til salg allerede i 2023 hvor 777.000 amerikanske dollar, godt 5,9 millioner kroner, er det der skal til, for at få nøglerne til et stykke science-fiction drengedrøm.