Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

6G-teknologien er skudt i gang i Europa: Så meget hurtigere er det nye mobilnetværk

Sydkoreanske LG skyder 6G-netværksteknologien i gang i Tyskland med en række netværksforsøg.

Et år efter sine første forsøg er den sydkoreanske mobil- og telegigant LG i stand til at tredoble sin rækkevidderekord for afløseren til 5G-mobilnetværket, det kommende 6G, som en dag for alvor kommer til at se dagens lys.

I stedet for blot at nå 100 meter ud, som ved første forsøg, har LG været i stand til at sende et særdeles højfrekvent signal over 320 meter ud for Fraunhofer Heinrich Hertz Instituttet i Berlin.

Det er en milepæl for teknologien, der på sigt skal afløse 5G, da det gør det muligt at række de omtrent 250 meter, der skal til for at dække urbane områder både indendørs og udendørs med 6G-bølger, skriver selskabet.

6G-udviklingen er dermed skudt i gang i Europa, hvor selskabet mener at være tættere på at nå ekstreme overhastigheder på en terabyte per sekund.

”Med denne succesfulde demonstration er vi et skridt nærmere 6G-milepælen med terabit per sekund både indendørs og udendørs i bymiljøer,” lyder det fra selskabets CTO Kim Byoung-hoon.

Terabit-milepælen vil betyde, at der kan overføres data omtrent 50 gange hurtigere end over 5G, mens responstiden afkortes med 90 procent.

For at nå de vilde overførselshastigheder benyttes højfrekvente bånd mellem 155 og 175 gigahertz.

Med den øgede frekvens daler rækkevidden, hvorfor 6G-mobilnetværk vil kræve kortere afstand mellem basestationerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere