Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Power åbner nyt kæmpevarehus på 5.000 kvm / MapsPeople klar med ny CEO / Meta annoncerer ansættelsesstop og restrukturering

Power åbner nyt kæmpevarehus på 5.000 kvm. MapsPeople klar med ny CEO. Meta annoncerer ansættelsesstop og restrukturering. Yousee og TDC Erhverv åbner for salg på Energi Fyns fibernet.

Godmorgen.

Ugen er ved at være ved vejs ende, men inden weekenden tager over, skal vi nå igennem fredagens morgen-briefing.

Inden depenchen gives videre fra næste uge, bringes her den sidste tidlige nyhedsorientering fra Rasmus Ferdinand Ginman.

Rigtig god læselyst.

Power åbner nyt kæmpevarehus på 5.000 kvm

Elektronikkæden Power er på vej med et nyt varehus i Ishøj, der bliver 5.000 kvm stort.

Varehuset bliver kædens største satsning siden åbningen af den første Power-butik i Glostrup tilbage i 2015, skriver selskabet i en meddelelse.

Power pointerer, at selvom man i medierne hører og stigende inflation og lav forbrugertillid, så har selskabet ikke nogen fod på bremsen. Det nye varehus kommer ifølge Power til at være Danmarks største, hvor der også følger 60 nye arbejdspladser.

"Jeg ser åbningen af varehuset i Ishøj som en manifestation af Powers ambitionsniveau og vores position på det danske marked. Vi er en koncern i voldsom fremdrift. Vores omsætning er steget 1,2 milliarder i løbet af de seneste to år, og i 2021 øgede vi forretningen med 11 procent i et marked, som samlet set gik frem med kun to procent," lyder det fra Jesper Boysen, direktør i Power.

Med de mange kvadratmeter kommer muligheden for, at forskelige brands kan have såkaldte shop-in-shop. Her kommer blandt andet til at være landets største Apple shop-in-shop, hvor der yderligere er mulighed for at få repareret sine Apple-produkter på stedet, lyder det.

MapsPeople klar med ny CEO

Som led i et generationsskifte træder Michael Gram tilbage fra stillingen som øverste chef for det danske it-selskab MapsPeople.

Den nye mand på posten er Morten Brøgger, der kommer med mange års erfaring som CEO i flere internationale SaaS-virksomheder, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Fra 1. november, hvor Morten Brøgger overtager tøjlerne, skal han begynde at styrke virksomhedens position yderligere på kernemarkederne i USA, Europa og Asien.

"MapsPeople vokser internationalt, og med en veldrevet og sund kerneforretning er vi godt rustet til den vækstrejse, vi befinder os i. Det er naturligvis ikke let at slippe roret, men med Morten Brøgger på holdet sammen med de eksisterende medarbejdere, er det den helt rigtige og fremsynede løsning,” siger Michael Gram, afgående CEO hos MapsPeople.

Meta annoncerer ansættelsesstop og restrukturering

Meta Platforms, der ejer Facebook og Instagram, har orienteret sine ansatte om, at der indføres et ansættelsesstop.

Dertil vil der bliver omstruktureret inden for nogle områder, skriver Reuters.

Mediet skriver, at Mark Zuckerberg skulle have informeret medarbejderne på et møde. Budskabet lyder, at tiltagende skal sænke omkostningerne og omprioritere ressourcer.

Flere tech-selskaber er blevet tvunget til at sænke antallet af ansatte de seneste måneder, da annoncørerne på diverse platforme skruer ned og forbereder sig på en recession.

"Jeg havde håbet, at økonomien ville have stabiliseret sig mere nu, men ud fra det, vi ser, ser det ikke tilfældet, så vi vil planlægge noget konservativt," sagde Mark Zuckerberg til de ansatte under en ugentlig Q&A-session, skriver mediet.

Yousee og TDC Erhverv åbner for salg på Energi Fyns fibernet

Nu har Yousee og TDC Erhverv åbnet for salg gennem Energi Fyns Fibernet.

Det betyder, at over 100.000 fynske husstande og virksomheder kan vælge internet, tv- og erhvervsløsninger fra de to TDC-ejede selskaber.

Med den seneste tilføjelse er det nu 1,8 millioner adresser landet over, der kan købe fiberløsninger fra Yousee og TDC Erhverv.

”Vores ambition er, at alle husstande får de bedste produkter og den bedste forbindelse på adressen. Derfor er jeg glad for, at vi fra i dag også kan tilbyde borgere på Fyn lynhurtigt internet og fleksible tv-løsninger fra YouSee via Energi Fyns fibernet,” siger Christian Morgan, direktør for Yousee, i en pressemeddelelse.