Artikel top billede

Selv i efterårssol er det let at aflæse AMOLED displayet på Epix 2, selvom skærmen kun er 1,3” med 416 x 416 pixels. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Bedre skærm gør dette vidunderur til et af mine foretrukne - til trods for kortere skærmtid

Garmins Epix 2 er reelt en topmodel i nedskaleret version, der kan næsten det samme. Og kompromiserne er små og faktisk en fordel for de fleste.

De længste konkurrencer, som jeg har deltaget i, har varet henholdsvis syv og otte timer.

Det er der intet imponerende i, men jeg vil alligevel påstå, at de fleste af os ikke behøver at kunne tracke vores præstation (eller mangel på samme) i længere tid.

Og det er lidt pointen med Garmins Epix 2. For der er tale om en nedskaleret variant af Fenix 7, som er et af markedets bedste trænings-ure for tiden.

Fenix 7 har op mod 73 timer batteritid med GPS, hvor du Epix 2 har op til 42 timer. Det er altså rigeligt til de fleste af os.

Og for dem, der synes, at det er for lidt, vil under alle omstændigheder købe et Fenix 7 eller den vildere variant Enduro 2.

Mindre ur bedre skærm

Funktionsmæssigt får du eksakt de samme muligheder. Her er ingen forskel.

Epix 2 er fysisk mindre, da den kun fås i 47 mm størrelse, hvor Fenix 7 fås op til 51 mm.

Til gengæld har Epix 2 AMOLED skærm med touch, som står virkelig flot. Ikke fordi skærmen i Fenix ikke er god, men denne er en tand bedre.

Prisforskellen er dog ikke til at måle, for prisen er den samme for den billigste variant af Fenix 7 mod Epix 2. Begge koster 6.999 kroner vejledende.

Det betyder, at det alene bliver dagsformen, der for mig ville afgøre hvilket ur, jeg ville vælge. For har jeg lige løbet en god 10-km tid i skoven, vil jeg straks putte Fenix 7 i kurv. Men ret beset er jeg bedre tjent med Epix 2 resten af tiden.

Intuitivt

Betjeningsmæssigt er de nævnte ure ens i funktion, og der er derfor ikke meget nyt at berette om Epix 2. Detaljen ligger i den flotte skærm, der i parentes reagerer meget hurtigt.

Jeg er vild med at kunne scrolle ned og blot swipe til siden for at komme tilbage til urskiven, der kan vise mange forskellige farver og har mulighed for næsten at lave et layout, der er skræddersyet.

Også lækkerier som at skærmen dæmpes, når du bare går og lyser op, så snart du vender håndleddet er detaljer, som du vil sætte pris på.

Det opleves intuitivt og ret lækkert. Faktisk helt ned til, hvordan uret vibrerer, når du får en besked eller en mellemtid.

Det er en hurtig og meget diskret rysten, der ligger langt fra mit eget Fenix 5, der næsten virker oldnordisk på dette (og mange andre) punkter efter en uge med Epix 2 på armen.

Lige så upræcis som andre

Den indbyggede pulsmåler er lige så pivringe som i de vildere ure fra Gamin og andre producenter for den sags skyld.

Til intervaltræning er de håbløse og reagerer alt for langsomt på puls stigning og fald. Til gengæld er det fint, når du bare går rundt, til at måle hvilepuls med mere.

Men som hos andre – også Garmin – er der mindst 10 pulsslag fejlmargin i forhold til at benytte et pulsbælte i stedet. Men mon ikke også at det er samme indmad som i Fenix 7, der benyttes her.

Kun én størrelse

Epix 2 fås som sagt kun i en størrelse på 47 mm og er du til meget store ure, som vi er blevet vant til, vil du finde dette for lille.

Lige da jeg pakkede det ud, syntes jeg,, at det var alt for småt. Men efter jeg fik det på, var alt ok.

Den forholdsvis lille urstørrelse fungerer nemlig på grund af den fremragende skærm. Størrelsen kan kun du afgøre. Prisen er godkendt, selvom den er kostbar.

Da Epix 2 er nyt på markedet, kan du reelt få et Fenix 7 billigere. Men det ændrer ikke ved, at jeg ville gå med dette (got it?), da det fungerer bedre til det hele og kun er lidt ringere til det, som jeg kun sjældent har behov for.

Og præcist fordi det er mindst lige så godt som Fenix 7, kvitterer jeg med samme høje karakter, som det fik, og det er klart fortjent, da Epix 2 er et af markedets pt bedste trænings-/smarture.


Loading ikon