Artikel top billede

Foxconn ansætter 100.000 nye medarbejdere til iPhone-fabrik

Det er endelig lykkedes for kinesiske Foxconn at finde medarbejdere til den fabrik, der for en måned siden lukkede grundet corona-udbrud.

Der har været stor frygt for, at kunder, der ville købe iPhones i julegave, måske ville stå tomhændet tilbage, da den største iPhone-fabrik i Kina lukkede grundet coronaudbrud blandt medarbejderne sidste måned.

Denne bekymring ser dog ud til at være forduftet, efter Apple-producenten Foxconn, der i 2021 omsatte for mere end 1.500 milliarder, har formået at ansætte hele 100.000 nye medarbejdere til fabrikken.

Det beretter det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Foxconn har flere fabrikker i Kina, men det var fabrikken i Zhengzhou, der var nødsaget til at lukke, efter der havde været et kæmpestort coronaudbrud blandt medarbejderne.

Virksomheden, der er i alt har mere end 1,3 millioner ansatte i Kina, oplyste, at man efter nedlukningen manglede omkring 100.000 ansatte, efter mange af de ansatte søgte mod andre jobs, da de ikke var sikre på, hvornår de igen kunne komme tilbage til fabriksbåndet.

De manglende medarbejdere ved samlebåndene gav dybe panderynker hos Apple op til jul, der advarede om forstyrrelser på deres forsyningskæde.

Foxconn har blandt andet firdoblet den bonus, de ansatte får i november, for at lokke dem til at blive på fabrikken.

Og det ser altså ud til, at det har hjulpet.

"Vi har endelig mødt vores kvote (af ansatte, red.). Derfor er vores ansættelsesproces midlertidigt lukket, siger Yan Han, der sidder i Foxconn-ledelsen, siger til det kinesiske medie Yicai.

Så måske bliver det alligevel en glædelig jul for Apple, på trods af, at virksomheden tidligere på måneden sagde, at forsendelserne af iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max ville være færre, end de havde forventet, og at kunderne ville opleve længere ventetider på deres produkter.




IT-JOB

Formpipe Software A/S

Market Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere