Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Torben Ruberg: "Hvordan følger man med, når man selv er en teknologisk dinosaur?"

Podcast: Digitalisering er blevet hvermandseje - og forretningens viden om og forventninger til it er historisk stort. Det har skabt kæmpe forventninger til it-lederne. Hør hvordan Satair CIO Torben Ruberg arbejder med forventninger - og hans gode råd er til andre it-ledere.

Alle vil have digitalisering. Og mens det ofte er usikkert, hvad digitalisering egentlig er, så er det it-ledere, der skal levere på de store forventninger i samarbejde med forretningen.

Det ved Torben Ruberg, som i mere end 20 år har arbejdet som CIO. I mange år som CIO hos for Falck. Så for Mærsk Tankers og det seneste år hos Satair.

Undervejs er Torben Ruberg blevet kåret som Årets CIO.

Han har de seneste år også delt ud af sin store viden og erfaring som medlem af Statens It-råd, der risikovurderer statens store it-projekter.

I denne episode af podcasten The Digital Edge fortæller Torben Ruberg med udgangspunkt i sin store erfaring om:

  • Hvor han finder sin inspiration som it-leder i en tid, hvor de fleste teknologier er opfundet længe efter, at han forlod skolen.
  • At der er stor forskel på at skabe digital forretning og på at digitalisere det eksisterende.
  • Hvordan forretningens viden om it er blevet meget bedre – og hvordan man som it-leder arbejder med det nye forhold. Men også hvorfor han holder fast på, at ”digitalisering er blevet demokratiseret, det er governance ikke.”
  • Hans gode råd til andre it-ledere, og hvordan han fokuserer på, hvad han selv kan give videre som it-leder.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Denne episode af anden del af The Digital Edges samtale med Torben Ruberg. I første del taler Torben og værterne om de konkrete forventninger til den moderne CIO.