Artikel top billede

Microsoft pusler med planer om en ny super-app

Hos Microsoft overvejer man at satse på at udvikle en ny såkaldt super-app efter asiatisk forbillede. En ide som Elon Musk angiveligt også har set sig varm på.

Forestil dig at du kunne samle dine nyheder, søgemaskiner, betalingstjenester, beskeder og e-handel i en enkelt app.

Det er hverdag for mange borgere i Asien, og samtidig en vision som Microsoft ifølge Silicon Valley-mediet The Information for nylig har puslet med at introducere i Vesten.

Microsoft ønske om at skabe sådan en app bygger blandt andet på et ønske om at sætte ekstra fut i selskabet annonceforretning og samtidig understøtte søgemaskinen Bing.

Særligt udbredt i Asien

Denne type altomfavnende apps bliver ofte omtalt som super-apps, og de er især udbredte i dele af Asien.

I Kina er tech-giganten Tencents WeChat en central del af de fleste borgeres digitale liv, mens appen Grab nyder stor popularitet i store del af sydøstasiaten.

Fælles for dem er, at de et væld af funktionaliteten og på mange måder er en slags sekundært styresystem. Måske derfor er ideen især tillokkende for Microsoft, som imodsætning til Apple og Google ikke længere tilbyder et styresystem til smartphones.

Det er dog ikke kun Microsoft, der har udvist interesse for ideen. Elon Musk har også åbent spekuleret i omdanne Twitter til en super-app.

Det kan du læse mere om her: